No comment, és bocsesz FŰSZERMÁNIA GABI !
Egy kicsit megcsúszva, de a határidő nyújtást tartva sikerült elkészítenem (az utolsó pillanatban) a „pályamunkámat” Anditól aki a Xsara konyhát vezeti és teszi közzé próbálkozásait.
A választásom egy kekszre pontosabban a Halva szeletre esett.
....és tölem talán megszokott módon, egy ici-picit változtattam az elkészítése során.
HALVA SZELET
Hozzávalók:
A választásom egy kekszre pontosabban a Halva szeletre esett.
....és tölem talán megszokott módon, egy ici-picit változtattam az elkészítése során.
HALVA SZELET
Hozzávalók:
20 dkg liszt
(átszitálva)
6 dkg szezámmag
6 dkg szezámmag
3 dkg fehércsokoládé
2 dkg étcsokoládé
7,5 dkg barnacukor
7,5 dkg barnacukor
12 dkg vaj
1 db tojás
1 csipet só
A csokoládékat összeaprítjuk, összetörjük, majd az többi hozzávalóval, gyors mozdulatokkal
összegyúrjuk.
Egy frissentartó fólia segítségével, hengerré formázzuk és kb.1 órára hűtőbe tesszük.
Aztán a fóliából kicsomagolva vékony szeletkékre vágjuk, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben 2-3 fokozaton 15 percig sütjük.
Aztán a fóliából kicsomagolva vékony szeletkékre vágjuk, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben 2-3 fokozaton 15 percig sütjük.
Hmmm... nem rossz, ilyent se csináltam még.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése