TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. július 1., péntek

Csoki és szezám avagy Blogot kóstoltam

No comment, és bocsesz FŰSZERMÁNIA GABI !
Egy kicsit megcsúszva, de a határidő nyújtást tartva sikerült elkészítenem (az utolsó pillanatban) a „pályamunkámat” Anditól aki a Xsara konyhát vezeti és teszi közzé próbálkozásait.
A választásom egy kekszre pontosabban  a Halva szeletre esett.
....és tölem talán megszokott módon, egy ici-picit változtattam az elkészítése során. 











HALVA SZELET 
Hozzávalók:
20 dkg liszt (átszitálva)
6 dkg szezámmag
3 dkg fehércsokoládé
2 dkg étcsokoládé
7,5 dkg barnacukor 
12 dkg vaj
1 db tojás
1 csipet só
A csokoládékat összeaprítjuk, összetörjük, majd az többi hozzávalóval, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 
Egy frissentartó fólia segítségével, hengerré formázzuk és kb.1 órára hűtőbe tesszük.
Aztán a fóliából kicsomagolva vékony szeletkékre vágjuk, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben 2-3 fokozaton 15 percig sütjük.
Hmmm... nem rossz, ilyent se csináltam még.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése