Nem vagyok egy nagy sütisütögetős emberke, épp ezért általában olyankor sütizek amikor valami akciós :) termék esik a kosaramba (így nem akkora a veszteség, ha nem sikerül).
Na, így volt ez az elmúlt heti akciónál is.
Túró és szőlő, na meg mosóport hirdettek, de ez utóbbinak igen rossz az íze.
Otthon vettem csak észre (nanáá), hogy: pasztőrözött tejből készült, krémes állagú zsírszegény túró -
Krém tehéntúró-t vásároltam, szárazanyagra vonatkoztatott zsírtartalom: 20% (m/m)
Valószínűnek tartom, ha ezt a boltban elolvastam volna - nem kerül a kosaramba.
Nem mintha gondom lenne az ilyen-, ilyesmi termékkel, de a túró az túró és rögös.
Aztán elkezdtem vele dolgozni... és megfogadtam, hogy eztán csak ilyent fogok vásárolni (talán akció nélkül is) túrós sütihez.
TÚRÓS SÜTI, SZŐLŐVEL ÉS CITROMFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró (krémes állagú)
10 dkg búzadara
1 p. natúr joghurt
1 tk. sütőpor
6 db tojás
10+5 dkg kristálycukor
1 cs. vanílliás cukor
30 dkg szőlő (mag nélküli)
citromfű
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgákat a joghurttal és 10 dkg cukorral simára kavarjuk, majd a búzadarát és a sütőport is hozzáadjuk. 40-45 percig pihentetjük, és utána a krém tehéntúrót is belekeverjük.
Közben a tojásfehérjéket 5 dkg cukorral és a vaníliáscukoral kemény habbá verjük, aztán óvatosan, a piskótához hasonlatos módon, a túrós masszával és egy kis csokor aprított citromfűvel szépen, összeforgatjuk.
Egy tepsit (kb.:20x35) kivajazunk, vékonyan lisztezzük és beleborítjuk a tésztát.
A megmosott, leszemezett szőlőt amit jól lecsepegtettünk, „leszárítottunk” a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 4-5 fokozaton, kb 40-45 percig sütjük.
(!!! mindenki ismeri a saját sütőjét, az idő és a fokozat ennek függvényében kissé változhat, ezért is szoktam KB.-ra megadni ezeket az értékeket !!!)
Csak 1 ötlet: egy kis csokoládé öntettel fejedelmi desszerté varázsolhatjuk ezt az irigylésre méltó sütit.
Túró és szőlő, na meg mosóport hirdettek, de ez utóbbinak igen rossz az íze.
Otthon vettem csak észre (nanáá), hogy: pasztőrözött tejből készült, krémes állagú zsírszegény túró -
Krém tehéntúró-t vásároltam, szárazanyagra vonatkoztatott zsírtartalom: 20% (m/m)
Valószínűnek tartom, ha ezt a boltban elolvastam volna - nem kerül a kosaramba.
Nem mintha gondom lenne az ilyen-, ilyesmi termékkel, de a túró az túró és rögös.
Aztán elkezdtem vele dolgozni... és megfogadtam, hogy eztán csak ilyent fogok vásárolni (talán akció nélkül is) túrós sütihez.
TÚRÓS SÜTI, SZŐLŐVEL ÉS CITROMFŰVEL
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró (krémes állagú)
10 dkg búzadara
1 p. natúr joghurt
1 tk. sütőpor
6 db tojás
10+5 dkg kristálycukor
1 cs. vanílliás cukor
30 dkg szőlő (mag nélküli)
citromfű
A tojásokat szétválasztjuk.
A tojássárgákat a joghurttal és 10 dkg cukorral simára kavarjuk, majd a búzadarát és a sütőport is hozzáadjuk. 40-45 percig pihentetjük, és utána a krém tehéntúrót is belekeverjük.
Közben a tojásfehérjéket 5 dkg cukorral és a vaníliáscukoral kemény habbá verjük, aztán óvatosan, a piskótához hasonlatos módon, a túrós masszával és egy kis csokor aprított citromfűvel szépen, összeforgatjuk.
Egy tepsit (kb.:20x35) kivajazunk, vékonyan lisztezzük és beleborítjuk a tésztát.
A megmosott, leszemezett szőlőt amit jól lecsepegtettünk, „leszárítottunk” a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 4-5 fokozaton, kb 40-45 percig sütjük.
(!!! mindenki ismeri a saját sütőjét, az idő és a fokozat ennek függvényében kissé változhat, ezért is szoktam KB.-ra megadni ezeket az értékeket !!!)
Csak 1 ötlet: egy kis csokoládé öntettel fejedelmi desszerté varázsolhatjuk ezt az irigylésre méltó sütit.
Naggyo jó!!!!!
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésKlassz süti :)
VálaszTörlés