Szükséges eszközök:
1 db főzőedény
1 vágódeszka
1 nagyobb keverőtál
1 db kés (nem árt, ha éles)
1 db kicsi habverő (mártás keverő)
1 db tésztaszűrő
1 db szedőkanál
1 db evőkanál
1 db 4 tagú család
PIKÁNS, FŰSZERES TÉSZTA,
ROPPANÓS VIRSLIVEL
ÉS FINOM ZÖLDSÉGEKKEL
Hozzávalók:
40 dkg kagyló tészta (vagy olasz orecchiette - fülecske, nekem ilyen volt)
2 pár roppanós virsli
25 dkg cukkini
1-2 szál szárzeller
4 ger. fokhagyma
4 ek. olívaolaj
2 csapott ek. mustár (a magos mustártól érdekesebb lesz)
5 dkg vaj
Cayenne bors (vagy csípős, őrölt paprika)
bors, só
friss -bazsalikom, -majoránna, -oregánó (ezen fűszerek közül bármelyik megfelel ehhez a tésztaételhez, de és ! vegyesen még pompásabb ízélményben lehet részünk)
Először is feltesszük a tészta főzővízét, amit sóval, borssal és Cayenne borssal ízesítünk. Ne rettenjünk meg attól ha a főzővíz túl erős, csípős lenne, mert a levét nem, csak a benne főtt dolgokat fogjuk elfogyasztani. Célszerű és logikus akkora edény használni amibe még a zöldfélék és a virsli is belefér. Hoppá! Nagy titkot árulok el! Ebben az edényben fogjunk egyszerre megfőzni mindent.
Amíg a víz felforr, kockázzuk fel (0,5cm) a cukkinit és vágjuk vékony szeletekre a szárzellert, a fokhagymát pedig apró kockára. A forrásban lévő, fűszeres vízbe tegyük bele a tésztát és amikor ujjra felforr szórjuk hozzá a zöldségeket és a fokhagymát. Egy nagyobb keverőtálban, üvegtálban az olívaolajat és a mustárt alaposan keverjük össze (ezt legegyszerűbb egy kicsi habverő segítségével), majd csak úgy simán dobjuk bele a vajat (nem kell már keverni). A főzés közben karikázzuk fel a virslit és aprítsuk durvára a zöldfűszereket; az utolsó pillanatban, amikor a tészta már „majdnem jó” dobjuk ezeket is a vízbe, 2-3 perc alatt főzzük készre. Lecsepegtetve, de hűtés nélkül tegyük bele a mustáros-olajos öntetbe amibe a vajat is dobtuk és alaposan forgassuk össze.
Először is feltesszük a tészta főzővízét, amit sóval, borssal és Cayenne borssal ízesítünk. Ne rettenjünk meg attól ha a főzővíz túl erős, csípős lenne, mert a levét nem, csak a benne főtt dolgokat fogjuk elfogyasztani. Célszerű és logikus akkora edény használni amibe még a zöldfélék és a virsli is belefér. Hoppá! Nagy titkot árulok el! Ebben az edényben fogjunk egyszerre megfőzni mindent.
Amíg a víz felforr, kockázzuk fel (0,5cm) a cukkinit és vágjuk vékony szeletekre a szárzellert, a fokhagymát pedig apró kockára. A forrásban lévő, fűszeres vízbe tegyük bele a tésztát és amikor ujjra felforr szórjuk hozzá a zöldségeket és a fokhagymát. Egy nagyobb keverőtálban, üvegtálban az olívaolajat és a mustárt alaposan keverjük össze (ezt legegyszerűbb egy kicsi habverő segítségével), majd csak úgy simán dobjuk bele a vajat (nem kell már keverni). A főzés közben karikázzuk fel a virslit és aprítsuk durvára a zöldfűszereket; az utolsó pillanatban, amikor a tészta már „majdnem jó” dobjuk ezeket is a vízbe, 2-3 perc alatt főzzük készre. Lecsepegtetve, de hűtés nélkül tegyük bele a mustáros-olajos öntetbe amibe a vajat is dobtuk és alaposan forgassuk össze.
Ahogy a vaj felolvad a forró tészta alatt, bámulatosan krémessé teszi a öntetet.
Forrón tálaljuk, igény szerint sajttal megszórhatjuk.
Forrón tálaljuk, igény szerint sajttal megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése