TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. június 30., vasárnap

Nem ez a lényeg

Végre vasárnap, az idő is egész szép, ha épp nem esik.
Lehet menni a szabadba, kirándulni, kerékpárral túrázni, bográcsozni, ejtőzni, de nem árt, ha van nálunk esőkabát.
Én meg itthon ülök belebambulok a tv-be és... semmi. Az meg egyáltalán nem zavar, ha picit csepeg.
Na, de azért enni kell ám valamit, minél egyszerűbben.
Összevágom felrakom, belekeverek, rottyantom. Természetesen rakok bele ezt, azt, és amazt, de hoppá emez sem maradhat ki. 
Aztán Mr. Gordon szavaival élve: Zöldséges sertésragu, rozmaringgal és majoránnával  KÉSZ!
...de nem ez a lényeg!
Rám csörgött a mesterember, hogy kész a bicajom, délután mehetek érte. Pompás! holnap lehet menni túrázni vagy melózni.
(A másodiknak nagyobb esélye van.) 

  












ZÖLDSÉGES SERTÉSRAGU,
       ROZMARINGGAL ÉS MAJORÁNNÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb
10 dkg szalonna
20 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
40 dkg burgonya
1 db cukkini (kb.: 25dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
3 dl fehérbor
bors, só
rozmaring és majoránna amennyit nem szégyellünk és még a jó ízlés is elbírja ;)
A kockára vágott szalonnát és vöröshagymát egy kis zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst is. Amikor a hús kifehéredik (elveszti nyers színét) sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral, jól kiforraljuk. Innen tovább felöntjük vízzel és úgy főzzük mintha pörköltet készítenénk (paprika nélkül). Körülbelül 40-45 perc elteltével (illetve ahogy a hús puhul) beletesszük a borsót és a répát; illetve a felkockázott burgonyát. A főzés utolsó 5 percében hozzáadjuk a cukkinit és készre főzzük, ahogy a szükség kívánja utóízesítjük
Ügyeljük arra, hogy a főzés közben, mindig csak annyi vízzel öntsük fel amennyi éppen ellepi és főzés végén kissé elfőzhetjük.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése