Ismételten olyan receptversenyre akadtam, amelyikben óriási segítséget nyújtanak azzal, hogy megadják a hozzávalók listáját, illetve 4 alapanyagot amelyekből, amelyekkel étel kell készíteni. Na, ezeket a dolgokat szeretem, ezen már nem kell gondolkodni: tejszín, bor, kakukkfű, leveles tészta és mindez egy leveshez. A könnyítés az, hogy bármit lehet még használni a elkészítés során; de én arra törekszem (főleg az ilyen és ehhez hasonló versenyeknél), hogy minél kevesebb plusz dolgot tegyek hozzá.
HIDEG CHARDONNAY-LEVES,
KÖRTÉVEL ÉS KÉKSAJTOS RUDACSKÁKKAL
Hozzávalók:
7 dl Chardonnay
3 dl tejszín
2 tk. kakukkfű
6 ek. kristálycukor
6 szem szegfűszeg
6 ek. étkezési keményítő
3 dl víz
1 csipet só
10 dkg kéksajt
2 db körte
27 dkg leveles tészta (a súly gyártóként változhat, ezek általában „1adagos” nyújtott tészták)
A kristálycukrot arany színűre karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és a vízzel, és amikor már felolvadt a karamell beleszórjuk a kakukkfüvet és a szegfűszeget valamint egy csipet sót; jól kiforraljuk és a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük. Hűtőszekrényben jól lehűtjük.
A leveles tésztát 16, egyforma téglalapra vágjuk és az egyik, hosszabbik szélére osztjuk a kéksajtot; majd egy kevéske vízzel megkenegetjük a tészta lapocskáink széleit és szorosan feltekerjük őket, a végeit jól lenyomkodjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belepakoljuk a rudacskáinkat úgy, hogy az összeérő fele legyen alul; forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor az üdítően hideg levesünkbe beleszórjuk az apró kockákra vágott körtét és mellé kínáljuk a kéksajtos rudacskákat.
A kristálycukrot arany színűre karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és a vízzel, és amikor már felolvadt a karamell beleszórjuk a kakukkfüvet és a szegfűszeget valamint egy csipet sót; jól kiforraljuk és a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük. Hűtőszekrényben jól lehűtjük.
A leveles tésztát 16, egyforma téglalapra vágjuk és az egyik, hosszabbik szélére osztjuk a kéksajtot; majd egy kevéske vízzel megkenegetjük a tészta lapocskáink széleit és szorosan feltekerjük őket, a végeit jól lenyomkodjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belepakoljuk a rudacskáinkat úgy, hogy az összeérő fele legyen alul; forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tálaláskor az üdítően hideg levesünkbe beleszórjuk az apró kockákra vágott körtét és mellé kínáljuk a kéksajtos rudacskákat.
nagyon finom lehet :) tetszik a recept :)
VálaszTörlés:) ki kell próbálni :)
Törlés