Íme a napi salátám természetesen mozzarellával és paradicsommal, na meg egy kis burgonyával.
BURGONYASALÁTA,
MOZZARELLÁVAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
3 db mozzarella
2-3 db paradicsom
1 citrom leve
1 ek. méz
4-5 ek olívaolaj
rozmaring
só
A burgonyát kis kockákra vágva megfőzzük.
Közben az olajat, a mézet és a citromlevet alaposan összekeverjük (kis habverővel a legkönnyebb), sóval valamint aprított rozmaringgal ízesítjük.
A mozzarellát és a paradicsomot szintén felkockázzuk.
A megfőtt burgonyát leszűrjük és még melegen belekeverjük az öntetbe, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a sajtot.
Jól lehűtve kínáljuk.
ui.: Fontosnak tartom, hogy a burgonyát ne hűtsük le, és valóban melegen keverjük az öntetbe, mert így amikor visszahűl, csodálatos, selymes bevonat képződik a salátánkon.
ui.: Fontosnak tartom, hogy a burgonyát ne hűtsük le, és valóban melegen keverjük az öntetbe, mert így amikor visszahűl, csodálatos, selymes bevonat képződik a salátánkon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése