TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. június 27., csütörtök

Egy verseny, egy recept (a főétel 1.)

... és íme receptrangadóra készült első, főételem a nagy melegre való tekintettel.














POSÍROZOTT LAZACFILÉ, 
           BURGONYÁS CARMEN SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg lazacfilé
50 dkg burgonya
2 cs. salátamix (céklás)
2 fej vöröshagyma
3 dl fehérbor
3 dl víz
2-3 ek. fehérborecet
2 ek. kakukkű
0,5 dl olívaolaj (+)
2 ek. kapribogyó
4-5 db babérlevél
színes bors (durvára tört)




A vöröshagymát vékonyan, félkarikákra vágjuk; egy tálba rakva lesózzuk.
Egy lábosba öntjük a vizet, a bort és a borecetet, megsózzuk, kakukkfűvel, babérlevéllel ízesítjük.
A burgonyát fél centis karikákra szeleteljük és a fűszeres-boros lében roppanós! puhára főzzük.
A lesózott hagymát olívaolajjal és durvára tört színes borssal elkeverjük és egy szűrőlapát segítségével, melegen, rászedjük a megfőtt burgonyakarikákat, majd hozzáadjuk a kapribogyót és az egészet alaposan összeforgatjuk.
A fűszeres-boros lé (amiben a burgonyát is főztük) alatt legyengítjük a lángot és nagyon lassan 5-10 percig posírozzuk (főzzük) benne a lazacfiléket.
A Carmen (Toppo-céklás) salátakeveréket tányérra halmozzuk, rászedjük a hagymás-kapribogyós burgonyát és a tetejére rakjuk a lazacfilét, a tál alján összegyűlt, maradék olajjal a filét meglocsolhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése