Vigyáztam, készültem, főztem és íme az eredmény!
Ez kérem szépen nem más mint egy virtuális kulináris játék.
Több mint 6 évvel ezelőtt Mautner Zsófi, a CHILI ÉS VANILIA blog szerzője indította el ezt a kis játékos főzőcskézést; és ezennel most én is csatlakozom. Aki pedig a mostani témát feldobta az a Colors in the Kitchen szerzője.
Hát, akkor palacsintázzunk, így!
Hát, akkor palacsintázzunk, így!
ROPPANÓS KELKÁPOSZTÁVAL
TÖLTÖTT PALACSINTA,
TÖLTÖTT PALACSINTA,
PARADICSOM MÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
8 db sós palacsinta
50 dkg kelkáposzta
10 dkg kenyérszalonna
1 dob. paradicsompüré (70g)
2 ger. fokhagyma
2 ek. liszt
1 ek. kristálycukor
majoránna
őrölt kömény
bors, só
A sós palacsintákat azzal a kis különbséggel készítjük el, hogy a tésztájába majoránnát és őrölt köményt keverünk.
A kelkáposztát keskeny csíkokra szeljük.
A
szalonnát apró kockákra vágjuk és kipirítjuk a zsírját, a pörcöket
félre tesszük. A szalonna zsírjára dobjuk a káposztát, megsózzuk,
borsozzuk, felöntjük kb.: 2 dl vízzel és 20-25 perc alatt „megpároljuk”.
Amikor a víz teljesen elpárolgott, elfőtt, és a káposzta is megpuhult
(én úgy szeretem, ha még roppanós), belekeverjük a szalonna pörcöket és
szépen, kockára hajtogatva, betöltjük a palacsintákat.
Abban az edényben amiben a szalonnát pirítottuk és a káposztát pároltuk, beleöntünk 4 dl vizet és a paradicsompürét szükség szerint sózzuk és hozzázúzzuk a fokhagymát is.
Jól kiforraljuk; 2 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk és besűrítjük vele a mártásunkat, a végén kristálycukorral finomítjuk.
Jól kiforraljuk; 2 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk és besűrítjük vele a mártásunkat, a végén kristálycukorral finomítjuk.
Ha esetleg a káposztából maradna egy kevés, nyugodtan hagyjuk benne a mártásban.
A palacsintákat mártással leöntve tálaljuk
Bár ez így egy önállóétel, de natúr húsok mellé, modern köretként is kínálhatjuk
TUDTAD? „A kelkáposzta glükozinolátokat is tartalmaz. Ez a növényi vegyület hatékony enzimeket tartalmaz, amelyekről tudományos kutatások azt feltételezik, hogy védelmet nyújtanak a rák ellen.”
TUDTAD? „A kelkáposzta glükozinolátokat is tartalmaz. Ez a növényi vegyület hatékony enzimeket tartalmaz, amelyekről tudományos kutatások azt feltételezik, hogy védelmet nyújtanak a rák ellen.”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése