TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. június 16., vasárnap

VKF 57.

Vigyázz! Kész! Főzz!
Vigyáztam, készültem, főztem és íme az eredmény!
Ez kérem szépen nem más mint egy virtuális kulináris játék.   
Több mint 6 évvel ezelőtt Mautner Zsófi, a CHILI ÉS VANILIA blog szerzője indította el ezt a kis játékos főzőcskézést; és ezennel most én is csatlakozom. Aki pedig a mostani témát feldobta az a Colors in the Kitchen szerzője.  
Hát, akkor palacsintázzunk, így!
 




 









ROPPANÓS KELKÁPOSZTÁVAL
    TÖLTÖTT PALACSINTA,
 PARADICSOM MÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
8 db sós palacsinta
50 dkg kelkáposzta
10 dkg kenyérszalonna
1 dob. paradicsompüré (70g)
2 ger. fokhagyma
2 ek. liszt
1 ek. kristálycukor 
majoránna
őrölt kömény
bors, só 
A sós palacsintákat azzal a kis különbséggel készítjük el, hogy a tésztájába majoránnát és őrölt köményt keverünk.
A kelkáposztát keskeny csíkokra szeljük. 
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kipirítjuk a zsírját, a pörcöket félre tesszük. A szalonna zsírjára dobjuk a káposztát, megsózzuk, borsozzuk, felöntjük kb.: 2 dl vízzel és 20-25  perc alatt „megpároljuk”. Amikor a víz teljesen elpárolgott, elfőtt, és a káposzta is megpuhult (én úgy szeretem, ha még roppanós), belekeverjük a szalonna pörcöket és szépen, kockára hajtogatva, betöltjük a palacsintákat.
Abban az edényben amiben a szalonnát pirítottuk és a káposztát pároltuk, beleöntünk 4 dl vizet és a paradicsompürét szükség szerint sózzuk és hozzázúzzuk a fokhagymát is.
Jól kiforraljuk; 2 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk és besűrítjük vele a mártásunkat, a végén kristálycukorral finomítjuk. 
Ha esetleg a káposztából maradna egy kevés, nyugodtan hagyjuk benne a mártásban.
A palacsintákat mártással leöntve tálaljuk
Bár ez így egy önállóétel, de natúr húsok mellé, modern köretként is kínálhatjuk
TUDTAD? „A kelkáposzta glükozinolátokat is tartalmaz. Ez a növényi vegyület hatékony enzimeket tartalmaz, amelyekről tudományos kutatások azt feltételezik, hogy védelmet nyújtanak a rák ellen.” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése