Szintén a SparChef receptversenye ihlette ezt az ételt.
Eszembe jutott az, amit már „egyszer” írtam is, hogy vajon mit főz az emberfia, ha „nincs itthon semmi”
A verseny mostani szakaszának alapanyagai pontosan ezt a érzést keltették bennem.
- Benézel a kamrába semmi, csak egy kis olaj, bor, száraz tészta :/, irány a hűtőszekrény túró, olajoshal.
Nem mondom, pár napot gondolkodnom kellett ezen az alapanyag orgián... aztán egyszer csak beugrott (jó,azért egy-két dolgot még találtam hozzá) és elkészült.
Azóta is itt van a számban az íze, remélem Ti is kipróbáljátok!
Ennyi...
...és az agyam azóta is pörög.
Eszembe jutott az, amit már „egyszer” írtam is, hogy vajon mit főz az emberfia, ha „nincs itthon semmi”
A verseny mostani szakaszának alapanyagai pontosan ezt a érzést keltették bennem.
- Benézel a kamrába semmi, csak egy kis olaj, bor, száraz tészta :/, irány a hűtőszekrény túró, olajoshal.
Nem mondom, pár napot gondolkodnom kellett ezen az alapanyag orgián... aztán egyszer csak beugrott (jó,azért egy-két dolgot még találtam hozzá) és elkészült.
Azóta is itt van a számban az íze, remélem Ti is kipróbáljátok!
Ennyi...
...és az agyam azóta is pörög.
TONHALAS FUSILLI-FELFÚJT, TÚRÓVAL
ÉS FEHÉRBOROS MAJONÉZMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
20 dkg fusilli (orsó tészta)
20 dkg túró
2 dob. tonhal konzerv (kb.:112 g.)
3 db tojás
1 dl fehérbor
2 dl olívaolaj
5 dkg porcukor
1 tk. mustár
1 tk. kristálycukor
1 cs. kapor
bors, só
(tejföl)
(tejföl)
A tésztát, sós vízben kifőzzük.
Akihűlt tésztához hozzákeverjük a túrót és a jól lecsepegtetett tonhalat, valamint fél deci fehérbort és kettő tojás sárgáját. Ízesítjük apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Félre tesszük pihenni, hogy a bor yamata jól átjárja.
Amíg pihen a „túróstésztánk” felverjük a három tojásfehérjét egy teáskanál cukorral. Az így kapott, jó kemény tojáshabot finoman beleforgatjuk a tésztába, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük szét.
Ezután olívaolajjal jól kikenünk egy 18 cm-es zsúrtorta fomát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben köyepes hőfokon, lassan, 45-50 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mártást.
A maradék egy tojás sárgájához hozzáadunk egy teáskanál mustárt és folyamatos keverés mellett belecsurgatunk közel 1,5 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és a porcukorral ízesítjük.
Tehát, sűrű, házi majonézt készítünk amit egy fél deci fehérborral fellazítunk.(Esetlegesen, tejföl hozzáadásával, tartármártást is készíthetünk belőle)
A felfujtunkat kis pihentetés után négy részre vágjuk, tépett salátalevelekkel tálaljuk és meglocsoljuk a mártással.
Akihűlt tésztához hozzákeverjük a túrót és a jól lecsepegtetett tonhalat, valamint fél deci fehérbort és kettő tojás sárgáját. Ízesítjük apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Félre tesszük pihenni, hogy a bor yamata jól átjárja.
Amíg pihen a „túróstésztánk” felverjük a három tojásfehérjét egy teáskanál cukorral. Az így kapott, jó kemény tojáshabot finoman beleforgatjuk a tésztába, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük szét.
Ezután olívaolajjal jól kikenünk egy 18 cm-es zsúrtorta fomát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben köyepes hőfokon, lassan, 45-50 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mártást.
A maradék egy tojás sárgájához hozzáadunk egy teáskanál mustárt és folyamatos keverés mellett belecsurgatunk közel 1,5 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és a porcukorral ízesítjük.
Tehát, sűrű, házi majonézt készítünk amit egy fél deci fehérborral fellazítunk.(Esetlegesen, tejföl hozzáadásával, tartármártást is készíthetünk belőle)
A felfujtunkat kis pihentetés után négy részre vágjuk, tépett salátalevelekkel tálaljuk és meglocsoljuk a mártással.
Őrülten Jó Étvágyat kívánok mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése