TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. november 21., hétfő

Na, ezt fújd fel

Szintén a SparChef receptversenye ihlette ezt az ételt. 
Eszembe jutott az, amit már „egyszer” írtam is, hogy vajon mit főz az emberfia, ha „nincs itthon semmi”
A verseny mostani szakaszának alapanyagai pontosan ezt a  érzést keltették bennem. 
- Benézel a kamrába semmi, csak egy kis olaj, bor, száraz tészta :/, irány a hűtőszekrény túró, olajoshal.
Nem mondom, pár napot gondolkodnom kellett ezen az alapanyag orgián... aztán egyszer csak beugrott (jó,azért egy-két dolgot még találtam hozzá) és elkészült.
Azóta is itt van a számban az íze, remélem Ti is kipróbáljátok! 
Ennyi...
...és az agyam azóta is pörög. 














TONHALAS FUSILLI-FELFÚJT, TÚRÓVAL
ÉS FEHÉRBOROS MAJONÉZMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
20 dkg fusilli (orsó tészta)
20 dkg túró
2 dob. tonhal konzerv (kb.:112 g.)
3 db tojás
1 dl fehérbor
2 dl olívaolaj
5 dkg porcukor
1 tk. mustár
1 tk. kristálycukor 
1 cs. kapor
bors, só 
(tejföl)
A tésztát, sós vízben kifőzzük. 
Akihűlt tésztához hozzákeverjük a túrót és a jól lecsepegtetett tonhalat, valamint fél deci fehérbort és kettő tojás sárgáját. Ízesítjük apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Félre tesszük pihenni, hogy a bor yamata jól átjárja.
Amíg pihen a „túróstésztánk” felverjük a három tojásfehérjét egy teáskanál cukorral. Az így kapott, jó kemény tojáshabot finoman beleforgatjuk a tésztába, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjük szét.
Ezután olívaolajjal jól kikenünk egy 18 cm-es zsúrtorta fomát, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben köyepes hőfokon, lassan,  45-50 percig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a mártást.
A maradék egy tojás sárgájához hozzáadunk egy teáskanál mustárt és folyamatos keverés mellett belecsurgatunk közel 1,5 dl olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és a porcukorral ízesítjük.
Tehát, sűrű, házi majonézt készítünk amit egy fél deci fehérborral fellazítunk.(Esetlegesen, tejföl hozzáadásával, tartármártást is készíthetünk belőle)  
A felfujtunkat kis pihentetés után négy részre vágjuk, tépett salátalevelekkel tálaljuk és meglocsoljuk a mártással.
Őrülten Jó Étvágyat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése