TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. november 14., hétfő

Jajj, mindjárt itt vannak

Na, kérem szépen ! Mit csinál az ember az utolsó pillanatban : hamar, gyorsan összeszór mindent egy tálba... főzni, sütni már nincs idő... hát, akkor kész, Jó Étvágyat ! Reggelire, vacsorára, előételnek, borozáshoz, sörözéshez, vagy csak úgy.

 












SAJTOS SONKATATÁR 
Hozzávalók:
10 dkg edami sajt
15 dkg sonka (lehet vegyesen füstölt és gépsonka)
1 db tojás sárgája
1/4 db vöröshagyma 
1 ger. fokhagyma 
5 dkg vaj
1 ek mustár 
3 ek balzsamecet 
fűszerpaprika
só, bors  
A sajtot és a sonkát, a hagymákkal együtt ledaráljuk (ha krémesebb állagot szeretnénk, akár kétszer vagy többször is). Majd hozzáadjuk a többi ízesítő anyagot, a puha margarint és egy tojás sárgáját; a sózással vigyázzunk! inkább kóstolgassunk. Alaposan összekavarjuk a masszánkat és jól lehűtve, pirítóssal, salátával és alma vagy akár körte gerezdekkel kínáljuk.

Manapság már mindenből készítenek "tatár" elnevezésű dolgokat, ezért talán nem baj, ha én is így neveztem el ezt az étket; és ha ez nagyon zavarna valakit, hívja nyugodtan szendvicskrémnek XD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése