TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. november 7., hétfő

Nem csak optikai-tuning

Mit is mondhatnék a rakott krumpliról - szaftosan, szárazabban, lecsókolbásszal vagy füstölttel, szalonnásan vagy sajttal, hagymával, fokhagymával, fűszeresen... Van aki így, van aki úgy és van aki mindenhogy, mindegy, hogy...  
A rakott krumpli jó, sőt egyszerűen feltuningolva, Őrülten Jó !!!
Ez az ételem a Spar Chef pályázat 2. fordulójára készült. A megadott, kötelező hozzávalók listája a következő volt: sonka, sajt, tojás, margarin és fekete bors.














RAKOTT BURGONYA, PIPIHUSIVAL
Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé 
80 dkg burgonya
10 dkg edami sajt 
10 dkg sonka 
5 db tojás
5 dkg margarin
1 fej vöröshagyma 
1 p. tejföl 
1 fej vöröshagyma 
zsemlemorzsa 
szerecsendió 
só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük és 4 db tojást is megfőzünk (szintén héjában! he-he XD). A tejfölt 1 db nyers tojással, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval elhabarjuk. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró margarinon elősütjük, abban az edénybe amelyikben a húst sütöttük - a visszamaradt margarinon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A megfőtt, felkarikázott burgonyát és a pirított hagymát, finoman hozzákeverjük a tojásos-tejfölhöz. Egy tepsit (kb.:20x32) kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a burgonyát. Az egységesen eloszlatott burgonyára, rá rakjuk adagonként a hússzeleteket, úgy, hogy tálaláskor könnyen eltudjuk választani (adagonként) egymástól ! 














A szeletekre rá karikázzuk a főtt tojásokat, betakarjuk a sonkaszeltekkel, majd a sajttal, megszórjuk egy csipet zsemlemorzsával (így szebben pirul) és borssal.

 













Gázsütő 4-es fokozatán szép pirosra sütjük. 
Csemege uborkával vagy a Nagymama házi csalamádéjával ajánlom mindenkinek ezt az Őrülten Jó Ételt!

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése