Mit is mondhatnék a rakott krumpliról - szaftosan, szárazabban, lecsókolbásszal vagy füstölttel, szalonnásan vagy sajttal, hagymával, fokhagymával, fűszeresen... Van aki így, van aki úgy és van aki mindenhogy, mindegy, hogy...
A rakott krumpli jó, sőt egyszerűen feltuningolva, Őrülten Jó !!!
Ez az ételem a Spar Chef pályázat 2. fordulójára készült. A megadott, kötelező hozzávalók listája a következő volt: sonka, sajt, tojás, margarin és fekete bors.
RAKOTT BURGONYA, PIPIHUSIVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
80 dkg burgonya
10 dkg edami sajt
10 dkg sonka
5 db tojás
5 dkg margarin
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1 fej vöröshagyma
zsemlemorzsa
szerecsendió
só, bors
A burgonyát héjában megfőzzük és 4 db tojást is megfőzünk (szintén héjában! he-he XD). A tejfölt 1 db nyers tojással, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval elhabarjuk. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró margarinon elősütjük, abban az edénybe amelyikben a húst sütöttük - a visszamaradt margarinon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A megfőtt, felkarikázott burgonyát és a pirított hagymát, finoman hozzákeverjük a tojásos-tejfölhöz. Egy tepsit (kb.:20x32) kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a burgonyát. Az egységesen eloszlatott burgonyára, rá rakjuk adagonként a hússzeleteket, úgy, hogy tálaláskor könnyen eltudjuk választani (adagonként) egymástól !
A szeletekre rá karikázzuk a főtt tojásokat, betakarjuk a sonkaszeltekkel, majd a sajttal, megszórjuk egy csipet zsemlemorzsával (így szebben pirul) és borssal.
Gázsütő 4-es fokozatán szép pirosra sütjük.
Csemege uborkával vagy a Nagymama házi csalamádéjával ajánlom mindenkinek ezt az Őrülten Jó Ételt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése