TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. július 26., kedd

Kedvencejim temetője

Mert kedvenceim valának, az hírös cukkini mely semleges ízének köszönhetően szinte az Úr bármelyik ízesítő fűféléjével varázslatos harmonizációt alkot. A cukkini mely egy ügyes kombinációval beépíthető túlon-túl kerekded Úrhögyek, és az szívül fogadott Úrjaik súlycsökkentő ételrendjébe. A cukkini melyből napi 5 kg elfogyasztásával is csupán csak 1600 kalóriát vittünk be a szervezetünkbe és nem okozandott puffadást! A cukkini melynek szezonja van.
Aztán itt van még az olajbogyó mely való nyers állapotában rendkívül fanyar, ezért sós lében tartósítatik és mégis a gyümölcsök családjába soroltatik. Az olajbogyó mely vérnyomás csökkentő hatása mellett zsírégető tulajdonságal is felruháztatott. Az olajbogyó mely az unalom teljes paprika és mandulával való töltés után már beszerezhető, tonhal, lazac, citrom, gorgonzola (márvány sajt), stb és szalonnás változatban is egy Andalúz cégnek köszönhetően. Mellesleg itten jegyezvén meg készítettem egy jó kis fotográfiát nekik. Hát lássátok:













A földi illetve kerti paradicsomrúl is essék néhány keresetlen szó. A paradicsomrúl melynek érdekes módján főzés illetőleg melegítés során megnövekszik a tápértékje. A paradicsomrúl mely magos cukor és C-vitamin tarltamátúl a legegészségesebb zöldségfajták kőzí soroltatik.
És ne felejetkezzünk meg a virslirül sem. A virsli finom. Személyes tapasztalatjaimon alapulván úgy tartom, (merthogy számos páros és páratlan féle-fajta virsliképződmények halomba sokasodnak kiszolgálópultjaink üvegbötönében) célszerű neves iparosok, klasszikus fajtájit beszereznünk, abban nem (mindig) csalódhatunk.
Ezek valának a mai napra ítéltetett kedvencejim. Kedvencejim melyek temetője nem más mint az hatalmas befogadóképességű gyomorom. És mint tudjuk, Drága  Testvéreim, a temető nem a végállomás, hanem csak egy út. Egy út melyen át a Mennyekbe juthatunk. Most itt állunk az ajtó előtt és tétován azon gondolkodunk, melyik a helyes út, a Mennyekbe vagy a Be mennyen. A mennyekbe, ez a helyes út, és amikor kívül rekedett Testvéreink meghalljál a tompán puffogó fanfárok és trottyanó harsonák hangját, töltse el szívünket öröm és boldogság. Gondoljunk arra, hogy  ettünk ma egy finomat, és gondoljunk azokra a falatokra amelyek elsőként fogják követni ezeket. 
Azt hiszem ennyi; Jó étvágyat és Ámen.















FAVORIT SALÁTA 
+++ XD
Hozzávalók:
2 db saláta cukkini
2 db paradicsom
1 db lilahagyma
4 db virsli
3-4 db csípős pepperóni
szalonnával töltött olajbogyó, 
(természetesen lehet más fajta is)
olívaolaj
balzsamecet
majoránna
durva bors, só 
Az olívaolajat, fele annyi balzsamecettel, majoránnával, sóval és borssal alaposan összekavarjuk, beleaprítjuk a pepperónit és legalább egy órán át hűtőben érleljük. Az olajos öntet mennyiségét ízlésünk szerint alakítsuk ki. Én, négy főre kb. egy deci olajat használok, de van aki kevesebbel szereti. A virslit megfőzzük és hagyjuk kihűlni, a zöldféléket feldaraboljuk, összevegyítj​ük a virslivel és a olívabogyóval, tálaláskor az önettel meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése