Ne feledjétek jelszavaink valának:
FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !
CUKKINI STEAK
egyszerűen finomHozzávalók:
cukkini
szeletelt bacon
mustár
rozmaring
bors, só
tojás
A cukkinit vastag darabokra szeleteljük és besózzuk. A mustárt rozmaringgal és borssal ízesítjük. A cukkini darabokat bekenjük a mustárral és körbetekerjük a szalonna szeletekkel, egy fogpiszkálóval meg tűzzük. A maradék mustárt (ha, marad )kenjük rá a cukkinik felső felére bátran. Sütőbe téve, szépen süssük, pirítsuk meg.
Én most tükörtojással és pirítóssal tálaltam, de bármilyen körettel és mártással, raguval príma kis kaját kapunk.
CUKKINIVEL TÖLTÖTT CSIRKECOMB
Hozzávalók:
csirkecomb
cukkini
bazsalikom
bors, só
A csirkecombokat besózzuk és borsozzuk. A cukkinit félcenti vastag karikákra, félkarikákra szeleteljük, le sózzuk és bazsalikommal ízesítjük és ügyesen a csirkecomb bőre alá nyomkodjuk (amennyit csak tudunk). Célszerű fogpiszkálóval, csak úgy felülről megtűzni, mert a csirkebőre összesül egy picikét. Szép pirosra sütjük, köretként hajdinakását ajánlok mellé.
HAJDINAKÁSA
Hozzávalók:
1 bögre hajdina
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
babérlevél
rozmaring
ételízsítő
A szalonnát és a vöröshagymát apró csíkokra vágjuk és egy pici zsiradékon üvegesre pároljuk. Az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a hajdinát, átforgatjuk, áthevítjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel (a vizet szükség szerint közben pótolhatjuk) Ételízesítővel, 1-2 szál babérlevéllel, (ez elhagyható), rozmaringgal fűszerezzük és a rizshez hasonlatosan készre pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése