Csak két dolog:
1.- Ma megkívántam a chilis babot, de a konzerveken kívül volt itthon főzőtök is amit el kellet használnom. Ezért tökfőzelék lett a mönü, pörkölttel... illetve olyasmi és csak a koszolás enyhítése miatt, egy edényben készült. Ráadásul nem is annyira pörkölt, mert nincs benne paprika illetve van, de nem úgy és nem akkor...érted 😁 na meg aztán kapor senincsense benne... de ez már a második dolog 😉
2.- Tellesentisztára véletlenül pont tegnap gagyogtam arról, hogy el lehet térni a megszokott, hagyományos, klasszikus ízesítéstől.
Na, ugyi kapor az nem volt itthon, a boltban meg direkte nem vettem, nehogy használjam. ...ha őszinte akarok lenni, kapor volt a kertben, de az lent van az udvar végében, a konyha meg fent van itt az első emeleten... talán értitek 😁
Tehát fel kellett találnom magam és a tárkonyos tökfőzeléket 👍👌
Mondhatom finom lett, ajánlom mindenkinek és már sajnálom azokat akik a divat menzán, külön kérik a pöri és a főzit, amikor pedig már húú de jól laknak, nem bírnak már többet enni, akkor a főzelék marad meg 😈... ugye érted 😆
TÁRKONYOS TÖKFŐZELÉK
PÖRKÖLTTEL FŐZVE
Hozzávalók:
1.40 dkg
főzőtök
50 dkg
sertéslapocka
5 dkg
parasztkolbász
1 db nagy
fej vöröshagyma
3 ger.
fokhagyma
1 db paprika
1 kis dob.
paradicsompüré (70g)
2 ek.
ételecet
1 p. tejföl
2-3 ek.
liszt
őrölt kömény
tárkony
lestyán
só
A
sertéslapockát felkockázzuk.
A
vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a
paradicsompürét és együtt finoman lepirítjuk, aztán egyből hozzákeverjük a
felkockázott húst és a három gerezd fokhagymát összezúzva vagy jól felaprítva.
Megsózzuk,
köménnyel, tárkonnyal és egy pici lestyánnal ízesítjük, felöntjük annyi vízzel,
ami épp ellepi, aztán pörkölt módján puhára főzzük.
Közben tököt
és a paprikát megtisztítjuk, a magrészüket eltávolítjuk, ezeket is
felkockázzuk.
A kolbász
szintén kis kockákra (negyed karika) szeleteljük.
Amikor a húsunk
már majdnem elkészült, hozzáadjuk a tököt a paprikát és a kolbászt, valamint 2
evőkanál ecetet, ismét felöntjük vízzel és az újra forrástól számítva 15-20 perc alatt készre, puhára
főzzük, befejezésként tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése