TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. július 16., csütörtök

Túró és áfonya avagy Ez már kellett

A napokban nagyon rá vagyok állva a fincsi édes dolgokra,  talán elvonási tüneteim is voltak (biztos mi?!)
Ezért ismét nyamiztam, nagyon finom lett és már nagyon kellett 😉(utána egy fatat kolbász) 














JOGHURTOS-TÚRÓS PITE ÁFONYÁVAL
Hozzávalók:
-a tészta-
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek. darált mák
-a töltelék-
50 dkg túró
2 p. natúr joghurt (2x175g)
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 db tojás
12,5 dkg áfonya (így van csomagolva, de ha van lehet több is)
Az alaphoz a lisztből, a vajból, a porcukorból, tojásból és a mákból gyors határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 20 percig hűtőben pihentetjük.
Ez idő alatt a túrót a joghurtokkal, cukorral, vaníliás cukorral és a tojásokkal összekeverjük.
Pihentetett tésztát, egy alaposan meglisztezett deszkán köralakúra nyújtjuk, hogy egy 28 cm-es gyümölcstortaformát kitudjunk vele bélelni úgy, hogy a szélére, peremére is jusson tészta.
!!! A tészta lágy, vékonyra nyújtjuk, ezért könnyen szakadhat, „törhet”, bátran tekerjük fel a sodrófára, aminek segítségével áttudjuk rakni a formába. Ha közben kicsit elszakadna (el fog), akkor sincs semmi baj, mert a formában is ügyesen és bátran megtudjuk igazítani, (összenyomkodni) ill. a leeső részekkel is kitudjuk pótolgatni a szakadásoknál és a peremét is szépen kialakítani. !!!
200 fokos előmelegített sütőben 7-8 percig elősütjük az üres tésztát.
Ezután a sütő hőfokát visszavesszük 180 fokra.
Az elősütött tésztába beleöntjük a joghurtos túrót és a tetejére szórjuk az áfonyát, kb.30 perc alatt szépen megütjük.
Természetesen, mint minden ilyenféle süti, 25-30 perc pihentetés, hűlés után könnyebben szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése