A mai levesem a kedvenceimből készült, természetesen Nektek (mondjuk azért én ettem meg 😛 ) és a szomszédnéni támogatásával 😘
TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES
HAJDINÁVAL ÉS CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
30 dkg csirkemell
1 kisebb sárgarépa (kb.10dkg)
6-8 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
1 ek. fehérborecet
1 p. tejföl (150g)
1 ek. liszt
fűszerpaprika
babérlevél
majoránna
kömény
bors, só
A csirkemellet centis kockákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, kedvünkre
daraboljuk, a sárgarépát a zöldbabhoz hasonlatosan daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk egy kevéske zsiradékon megfuttatjuk, majd
hozzáadjuk a csirkemellkockákat és együtt finoman lepirítjuk.
Ezután a zöldbabot és a sárgarépát is hozzákeverjük, megsózzuk, borsozzuk,
köménnyel majoránnával és egy babérlevéllel ízesítve, vízzel felöntve kb.10
percig főzzük.
-Inkább, és csak a színe miatt egy kávéskanálnyi fűszerpaprikával is meghintjük.-
A 10 perc elteltével beleszórjuk a hajdinát, lekeverjük és közepes lángon
puhára főzzük, egy (2) evőkanál fehérborecettel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése