TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. július 23., csütörtök

Zöldbab és hajdina avagy Jajj, de baba

A napokban elteltem édességgel és ezért ma csak egy jó kis levest kívántam, ami után jó lett volna a múltkori Almakuglóf , de nagy sajnálatomra az már elfogyott...
A mai levesem a kedvenceimből készült, természetesen Nektek (mondjuk azért én ettem meg 😛 ) és a szomszédnéni támogatásával 😘


















TEJFÖLÖS ZÖLDBABLEVES
  HAJDINÁVAL ÉS CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg zöldbab
30 dkg csirkemell
1 kisebb sárgarépa (kb.10dkg)
6-8 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
1 ek. fehérborecet
1 p. tejföl (150g)
1 ek. liszt
fűszerpaprika
babérlevél
majoránna
kömény
bors, só
A csirkemellet centis kockákra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk, kedvünkre daraboljuk, a sárgarépát a zöldbabhoz hasonlatosan daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk egy kevéske zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkemellkockákat és együtt finoman lepirítjuk.
Ezután a zöldbabot és a sárgarépát is hozzákeverjük, megsózzuk, borsozzuk, köménnyel majoránnával és egy babérlevéllel ízesítve, vízzel felöntve kb.10 percig főzzük.
-Inkább, és csak a színe miatt egy kávéskanálnyi fűszerpaprikával is meghintjük.-
A 10 perc elteltével beleszórjuk a hajdinát, lekeverjük és közepes lángon puhára főzzük, egy (2) evőkanál fehérborecettel ízesítjük.
Amikor már minden ínyünk szerint megpuhult tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése