Így tettem tegnap én is, hazaértem a mindennapi dolgokból -gyógyszertár, csekkek befizetése, hivatali ügyintézés, izzadság- hama-hama gyorsan dobtam egy hűsítő zuhanyt a torkomnak (+18), gyerünk a konyhába és elő a grillserpenyő 😉
Semmi extra, kolbász, virsli, szalonna, zöldség, szósz.
Aztán arra gondoltam, hogy ha már ilyen jól beillatosítottam, befüstöltem a konyhát (és a lakást), csak be kellene kapcsolni a sütőt is 😎
Valamikor az év elején itt a net-en találtam egy érdekes almás kuglóf receptet, ami végül is egyszerű, de a lereszelt almát órákig kell állni hagyni a cukorral elkeverve, hogy meglevesedjen és ha jól emlékszem zsiradék sincs benne. Akkor megcsináltam, de túl nagy katarzist nem okozott, főleg a "várakozási idő" nem. Naná, hogy fogtam magam és nekiálltam ínyemre átvariálni, átalakítani a receptet. Azóta már egy-két módozat elkészült például egy fűszeres változat is (ha jók lesztek, azt is elhozom egyszer) ma illetve tegnap pedig egy kis ribizlivel bolondítottam meg, ami tökéletes befejezése volt a panel-grillnek.
LOPOTT ALMAKUGLÓF
RIBZLIVEL
BOLONDÍTVA
Hozzávalók:
40 dkg alma
15 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg liszt
+ szórás
1 cs.
sütőpor (12g.)
5 dkg
olvasztott vaj + kenés
15 dkg ribizli
(piros-fekete)
őrölt fahéj
csipet só
Az almát
lereszeljük, összekeverjük a cukorral és egy kis őrölt fahéjjal; majd legalább félórát!
pihentetjük, hogy meglevesedjen.
A lisztet a
sütőporral és egy csipet sóval elkeverjük.
A
meglevesedett almához hozzáadjuk a tojásokat, elkeverjük, aztán beleforgatjuk a
sütőporos-lisztet, a ribizlit és a nem forró olvasztott vajat – a tészta
viszonylag sűrű, de próbáljunk úgy dolgozni, hogy a ribizlit ne nagyon törjük
össze.
Egy
kuglófformát alaposan kikenünk vajjal, belisztezzük és beleöntjük, egységesen
eloszlatjuk benne a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése