Én szeretem a rántott camembert sajtot, de otthon egy darabot bepanírozni, kisütni :/ , amikor csak kívánom, hát nem a kedvenc elfoglaltságom.
De a magyar leleményes!!!
Béláim az Úrban, gondolkozzunk!
Vajon a panírt szeretjük a rántott camembert-ben, vagy talán azt a finom, meleg, megolvadt„sajtkrémet”?
Na, ugye, hogy ugye!
Épp ezért úgy oldottam meg ezt a bonyolult feladatot, hogy beraktam a mikróba 1 esetleg 2 percre (sajt és mikró függvénye) azt a fránya „kemény” sajtot.
...és az idők során ez lett belőle.
CSIBEHÚSOS SZENDVICS, GYÜMÖLCCSEL
10 dkg csirkemell
1 db Camembert sajt
néhány szem szőlő esetleg alma, körte vagy valamilyen fanyar gyümölcs
2 sz. teljes kiőrlésű kenyér
kakukkfű
bors, só
A csirkemellet apró csíkokra vágjuk és pár csepp olívaolajon szépen megpirítjuk, borsozzuk, sózzuk valamint kakukkfűvel ízesítjük. Majd rápakoljuk a kettő szelet kenyérre, pár szem szőlőt vagy apró kockára vágott almát, körtét stb. rakunk közé. Ezután az egészet beborítjuk egy lapjában kettévágott camembert sajttal és mikróban 1-2 perc alatt összemelegítjük, de csak annyira, hogy a sajt szépen megfolyjon.
Épp ezért úgy oldottam meg ezt a bonyolult feladatot, hogy beraktam a mikróba 1 esetleg 2 percre (sajt és mikró függvénye) azt a fránya „kemény” sajtot.
...és az idők során ez lett belőle.
CSIBEHÚSOS SZENDVICS, GYÜMÖLCCSEL
ÉS FORRÓ CAMEMBERTTEL BORÍTVA
Hozzávalók:10 dkg csirkemell
1 db Camembert sajt
néhány szem szőlő esetleg alma, körte vagy valamilyen fanyar gyümölcs
2 sz. teljes kiőrlésű kenyér
kakukkfű
bors, só
A csirkemellet apró csíkokra vágjuk és pár csepp olívaolajon szépen megpirítjuk, borsozzuk, sózzuk valamint kakukkfűvel ízesítjük. Majd rápakoljuk a kettő szelet kenyérre, pár szem szőlőt vagy apró kockára vágott almát, körtét stb. rakunk közé. Ezután az egészet beborítjuk egy lapjában kettévágott camembert sajttal és mikróban 1-2 perc alatt összemelegítjük, de csak annyira, hogy a sajt szépen megfolyjon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése