TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. szeptember 20., csütörtök

Már megint

Már megint kívánom az édeset, 
már megint abból amit itthon találok,
már megint egy formabontó (őrült) ötlet,
és nem akarom magam dicsérni, már megint.
Ja! és természetesen, megint egy hót egyszerű dolog!







JOGHURTOS - GESZTENYÉS PALACSINTA,
                                               FAHÉJAS ÖNTETTEL
Hozzávalók:
8 db palacsinta
25 dkg gesztenyemassza
2 p. natúr joghurt (1p. / 150g)
1 ek. porcukor
őrölt fahéj
A töltelékhez a gesztenyemasszát és 1p. natúr joghurtot alaposan összekeverünk.
Az öntethez 1p. natúr joghurtot kikeverünk a porcukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
A palacsintákat szép vékonyan megkenjük a töltelékkel, majd félbe hajtjuk, szintén egy vékony réteg tölteléket kenünk rá és szépen tölcsérformára tekerjük őket. Tálaláskor az öntettel finoman meglocsoljuk.

Ez a desszertet lehetőség szerint mindig frissen sült palacsintából készítsük, mert igazándiból melegíteni már nem célszerű.
A tölteléket ügyesen osszuk el mert ennek a mennyiségnek elégnek kell lenni.
(Természetesen  lehet több is a töltelék (jó magyar módra), de szerintem akkor már túl tömény lesz ez a finomság.)
Ha szép tölcsér formát akarunk, akkor belülről kifelé kenjük a tölteléket, és az is segíthet, ha a palacsinta közepén egy  kb. 1 cm-es üres részt hagyunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése