TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. szeptember 2., vasárnap

Hallottál már erről

III. Nemzetközi Gulyás Nap
Én is idén csatlakoztam, jövőre várunk Téged is :)














KONDÁSLEVES
Hozzávalók:
50 dkg „szaftos” sertéshús 
     vagy egy csülök
1 pár debreceni kolbász
50 dkg burgonya
20 dkg gyöngybab
25 dkg sárgarépa
10 dkg kolozsvári szalonna 
2 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
fűszerpaprika
őrölt kömény
babérlevél
borsikafű
bors, só
Az egy éjszakára beáztatott gyöngybabot, 2-3 db babérlevéllel, sós vízben, külön feltesszük főni. 
Amikor megfőtt annyi vizet hagyunk rajta, hogy éppen ellepje.
Közben a hagymát és a szalonnát felkockázzuk és üvegesre pirítjuk. A húst szintén kockára vágjuk és hozzárakjuk a szalonnás alaphoz. Amíg a hús elveszti nyers színét, 1 paprikát és 1 paradicsomot is kockára vágunk. Ezután meghintjük fűszerpaprikával a húst, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, elkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és befűszerezzük. (A fűszerezésnél a borsikafű domináljon.) Pörkölt módjára főzzük, időnként belekeverünk és a szükséges víz mennyiséget pótoljuk. Ezalatt a burgonyát megpucoljuk és cikkekre vágjuk, a tisztított sárgarépát pedig félkarikára szeleteljük. Ha a hús már majdnem megpuhult beletesszük a burgonyát és a sárgarépát, puhára főzzük. A debrecenit szintén félkarikára szeleteljük és a levesbe rakjuk. Befejező műveletként zúzott fokhagymát és a maradék kockázott paprikát, paradicsom valamint a megfőtt babot levével együtt a leveshez öntjük és pár perc alatt készre főzzük. 
Tálaláskor durvára vágott petrezselyemzölddel meghintjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése