TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. szeptember 14., péntek

Péterke kisfiam XD

Az egyik lelkes tanuló srácom (már végzett) Péter, szinte folyamatosan szokott tájékoztatni az otthon készített, kreált ételkölteményeiről. Természetesen és remélem megfontolva véleményemet illetve jó tanácsaimat, ötleteimet.
A minap -divatosan szólva- rám írt, pontosabban megírta „Fészen” az új ételének hozzávalóit és arra kért, hogy segítsek neki névadásban illetve kíváncsi lenne arra, hogy én mit készítenék ezekből az alapanyagokból.
Hát! a névadáshoz, azért köllene látnom az elkészült ételt, de azért próbálok segíteni a fantázia dús:
                             Csirkemell ahogy Péter készítí
Azt, hogy mit csinálnék belőle? Talán ...


















JÉRCEMELL FÜSTÖS TÖLTELÉKKEL
         ÉS PIKÁNS MÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
4 adag csirkemell 60-80 dkg
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejszín
2 ek. mustár
margarin
petrezselyemzöld
majoránna
tárkony
bors, só
Először a tölteléket készítjük el. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és együtt megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. Ezalatt a füstölt sajtot és a fokhagymát is felkockázzuk, egy pár szál petrezselyemzöldet felaprítunk. Amikor a szalonna és a hagyma kihűlt összekeverjük a többi felkockázott, aprított hozzávalóval. Borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiterítjük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A kiterített szeletek egyik szélére halmozzuk a tölteléket majd ügyesen feltekerjük őket és 2-3 fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy serpenyőben margarint hevítünk és belerakjuk a hústekercseket úgy, hogy az összezáró része kerüljön alulra és fedő alatt 35-40 percig lassú tűzön pároljuk, időnként megforgatjuk; szükség szerint egy kis vizet önthetünk alá.
Amikor a tekercsek megpárolódtak kiszedjük őket a serpenyőből, félretesszük és elkészítjük a mártást. A visszamaradt párolóléhez 2 ek. mustárt adunk és beleöntjük a tejszínt, tárkonnyal ízesítjük alaposan elkeverjük, és visszarakjuk bele a tekercseinket. 5-10 perc alatt összepároljuk, kiforraljuk; és párolt rizzsel tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése