Az egyik lelkes tanuló srácom (már végzett) Péter, szinte folyamatosan szokott tájékoztatni az otthon készített, kreált ételkölteményeiről. Természetesen és remélem megfontolva véleményemet illetve jó tanácsaimat, ötleteimet.
A minap -divatosan szólva- rám írt, pontosabban megírta „Fészen” az új ételének hozzávalóit és arra kért, hogy segítsek neki névadásban illetve kíváncsi lenne arra, hogy én mit készítenék ezekből az alapanyagokból.
Hát! a névadáshoz, azért köllene látnom az elkészült ételt, de azért próbálok segíteni a fantázia dús:
Csirkemell ahogy Péter készítí
Azt, hogy mit csinálnék belőle? Talán ...
JÉRCEMELL FÜSTÖS TÖLTELÉKKEL
ÉS PIKÁNS MÁRTÁSSAL
Hozzávalók:4 adag csirkemell 60-80 dkg
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
2 dl tejszín
2 ek. mustár
margarin
petrezselyemzöld
majoránna
tárkony
bors, só
Először a tölteléket készítjük el. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk és együtt megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. Ezalatt a füstölt sajtot és a fokhagymát is felkockázzuk, egy pár szál petrezselyemzöldet felaprítunk. Amikor a szalonna és a hagyma kihűlt összekeverjük a többi felkockázott, aprított hozzávalóval. Borsozzuk és majoránnával ízesítjük.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiterítjük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A kiterített szeletek egyik szélére halmozzuk a tölteléket majd ügyesen feltekerjük őket és 2-3 fogpiszkálóval megtűzzük.
Egy serpenyőben margarint hevítünk és belerakjuk a hústekercseket úgy, hogy az összezáró része kerüljön alulra és fedő alatt 35-40 percig lassú tűzön pároljuk, időnként megforgatjuk; szükség szerint egy kis vizet önthetünk alá.
Amikor a tekercsek megpárolódtak kiszedjük őket a serpenyőből, félretesszük és elkészítjük a mártást. A visszamaradt párolóléhez 2 ek. mustárt adunk és beleöntjük a tejszínt, tárkonnyal ízesítjük alaposan elkeverjük, és visszarakjuk bele a tekercseinket. 5-10 perc alatt összepároljuk, kiforraljuk; és párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése