TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 13., hétfő

Valentin napi vallomások 4.

Devecseri Gábor :
Csak szó vagyok


Ha csak rád gondolok, megáll a szívem,
de nem ver soha nélküled;
előttem csillogsz, fülemhez szavad van
és szavamhoz füled.

Csak szó vagyok. Hol is nyílhatna lényem

létre, ha nem Benned, te szép?
Éled a réten a vándor, ki naptól
föl nem perzselt földre csak néha lép.

Csak szó. De annak is tartalma tőled

árad belém. Nem érvel, csak ragyog,
csak létezik. Rád nézek és beszéd nem,
csak hang vagyok. Csak hallgatás vagyok.















CSÁBÍTÓ KRÉMLEVES
Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 dob. sárgabarack konzerv (kb.:40 dkg)
2 dl főző tejszín
4 ek. méz
5 dkg vaj
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. tárkony
1 ek. ételízesítő
kalács
A tisztított sárgarépát felkarikázzuk és a vajon előpároljuk, amikor már a vaj szépen sárgul (a répa kiengedi a színét), hozzáadjuk a mézet és vigyázva! megkaramellizáljuk, majd felöntjük bő, egy liter vízzel és befűszerezzük. Meglepő módon, csak úgy mint a többi krémlevesnél; ha a répa kellően megpuhult; botmixer segítségével simára turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és összeforraljuk, amikor kezd forrni beleszórjuk  a lecsepegtetett, felkockázott sárgabarackot és pár perc alatt készre főzzük a levesünket, igény szerint utóízesítjük. Pirított kalács kockákkal kínáljuk.

 Ez a finom leves a ZöldKampány jegyében készült.

                   http://kicsivu.hu/archives/2012/02/02/ZoldKampany__Zoldsegek_sorakozo/










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése