TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. február 11., szombat

Ez kacsa, és nem kacsa!

Azt hiszem, most ölég nagy szentségtörést követtem el; de ha már egyszer közeleg a Valentin nap, talán megbocsátja nekem a világ, hogy feldaraboltam a kacsacombokat és ...














VALENTIN NAPI KACSASALÁTA, 
MOGYORÓS-RIZSTALLÉRRAL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb 
25 dkg gyors rizs
30 dkg meggy (fagyasztott)
10 dkg meggylekvár
10 dkg sós mogyoró
8 dkg zsemlemorzsa
20 dkg kigyóuborka
3 db tojás
1 db paradicsom
1 dl olívaolaj
1 dl vörösbor
1 fej jégsaláta
1 tk. őrölt gyömbér
vaj
bors, só
A kacsacombokat kicsontozzuk és kis csíkokra daraboljuk, majd vajon előpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, vörösborral készre pároljuk (ha szükséges kis vizet adhatunk hozzá). Az olívaolajat a lekvárral, a gyömbérrel, sóval és borssal alaposan összekeverjük és beleszórjuk az apró kockára vágott paradicsomot. Amikor a hús készre párolódott hozzákeverjük az öntethez és hűtőben jól lehűtjük.
A rizst az előírásnak megfelelően elkészítjük és egy tálban, alaposan összekeverjük a mogyoróval, a felvert tojásokkal, borssal és kellő mennyiségű sóval (vigyázzunk a mogyoró is sós!). Zsemlemorzsával sűrű masszává gyúrjuk és vizes kézzel pacsnikat, tallérokat formálunk belőle, amit sütőlemezen vagy zsiradékban (így szerintem finomabb)  szépen megsütünk.
Az uborkát felkockázzuk, a salátát megtépkedjük és a kiolvadt meggyel összevegyítjük. Tálaláskor a saláta tetejére halmozzuk az öntetes húst és a tallérokkal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése