Már éppen kezdünk kikecmeregni a Húsvéti ünnepekből, amikor...
-Úristen!!! hát ezt a sonkát miért nem ettétek már meg?! Egye meg valaki, ne kelljen itt rakosgatni napokig. Ha meg, nem eszitek meg, akkor oda kell adni a Buksinak, Ő biztos örül majd neki .....
- Azt aztán nem!, majd én megeszem...
Hát persze, hogy megeszem, én mindent megeszek; én a "mártír", a kis önfeláldozó., hadd hízzon a buksim. Meghát, megbizony, mindjárt, mondom csak... csak valami más ízt kellene adni neki.
MARINÁLT FÜSTÖLTHÚS SALÁTA
személyenként
Hozzávalók:
8-10 dkg füstölthús
1 db csemege uborka
1/2 lilahagyma
2 ek. ecet
1 ek. tökmagolaj
1 tk. méz
friss salátafélék
Az ecetet, az olajat és a mézet alaposan összekavarom. A uborkát és a lila hagymát apró kockákra darabolom és az ecetes léhez adom. A füstölthúst fel csíkozom és a marináddal (az ecetes lé) összeforgatom. Frissentartó fóliával légmentesen letakarva, hűtőszekrényben pár óra hosszan érlelem. Friss salátafélékkel (szerintem a retek "csípőssége" pont illik ide, picit vadabbá teszi az ízhatást) tálalom.
-Jól néz ki! Megkóstolhatom?
-Persze.
-Jujj!!! De fincsi!
-Na ugye, hogy ugye.
-Az ízlik benne a legjobban, hogy...
-Na, félre innen; az enyém!
-Még egy picit; léci!
-Utolsó!
-De, fogsz még ilyent csinálni, ugye?!
-Igen.
-Az nagyon jóóóó!
-Jövőre.
XD
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése