TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. április 13., szerda

Ötletek sertéssülthöz 2.

A lila hajú néni rohan felém a boltba. Félre kellene állnom, még időben. Késő. Mosolygok. Ő is. Neki még a szemei is csillognak. Most már mindegy. Mosolygok.
-Na, hellóhelló!
-Csók'...
-Jajj, de szép húst vettél!
-...
-Mit csinálsz vele?
-Meg sütöm, megeszem.
-Gondoltam!
Mosolygok.:(
-Finom is az! Krumplival meg párolt kápival.
-Hát, én úgy gondo......
-Elmondom neked, mi úgy szoktuk, hogy a húsnak szaftjával törjük össze a krumplit. A Tibi; tudod az uram, az meg úgy szereti, ha van egy kis fokhagyma is benne. - Csillogó szemeivel várja, hogy mondjak valamit (dicsérjem).
-Aha, az nagyon finom lehe.....
-A káposztát; meg fehérből csinálom, nem ám az a drága lila...
-Pedig az jól állna magának! (Nem érti.)
-... a végén megspékelem egy jó adag borocskával.
-Én meg arra gon...
-A gyerekek is szeretik!
-Az jó.
-Mit mondtál, hogyan csinálod meg? - Most már szinte mindegy. Bele nézek a kosaramba (ez eddig, még mindig be jött) és mondom amit látok.
-Tésztával és tojással meg egy kis ananásszal. - Azt hiszem, ezzel sikerült elszakítanom a csevegésünk fonalát.
-És az jó?! - Valami azt súgja ( már úgyis mindegy), hogy muszáj rákontráznom.
-Nem... 
Gyorsan elköszönök, nem várom meg míg bele kérdez. Nagy léptekkel eltűnök a sorok között. Az egyik pult végéről vissza nézek; a lila hajú néni ott áll még mindig, kezében egy zacskó tésztával és gondolkodik.
Elnézést; de ha már egyszer kimondtam, akkor...














SERTÉSSÜLT,
TOJÁSOS METÉLTTEL ÉS ANANÁSZ "MAJONÉZZEL"
Hozzávalók:
4 adag sertéssült
25-30 dkg széles metélt
4 db tojás
zsálya
só, bors
1 dob. ananász konzerv 
2 dl étolaj
mustár ízlés szerint
 (10 dkg ananászhoz 2-3 ek.)
fehérbors, só

A forró zsiradékon átmelegített tésztára ráöntjük a sóval, borssal és zsályával ízesített,  felvert tojást, és szépen összesütjük.
Az ananász jól lecsöpögtetjük és botmixer segítségével leturmixoljuk, közben  hozzáadjuk a mustárt és lassan csorgatva az olajat is. Fehérborssal, sóval ízesítjük és lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése