TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. április 21., csütörtök

Hímezünk,hímezünk...

Pálinkás jó reggelt kívánok e háznak,
Főképp a dolgos szülők jól nevelt lányának!
Elmondom én gyorsan jövetelem célját:
Megöntözöm most a környék legszebb lányát.
Kívánok e háznak hát mindenből eleget,
Főképp békességet, egészséget és szeretetet!
-------------------------------------------------------
Rózsavizes húsvét napját jöttem ma kívánni,
Nem szeretnék a lányokra nagyon sokat várni!
Ez a pár csepp jó szagos víz úgy használ a lánynak,
Mint a réten a gyöngyharmat a nyíló virágnak.
Olyan lesz az arcuk tőle, mint a hamvas virág,
Örömünkben együtt örül a megváltott világ.
Megváltónk is együtt örül az egész világgal,
Ajándékozzatok meg hát egy hímes tojással!















HÍMES CSIRKEROLÁD
Hozzávalók:
4 db csirkemell (60-80 dkg)
15-20 dkg főtt füstölt hús
2 db főtt tojás
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
medvehagyma
szeletelt bacon
vaj
tejföl, liszt
ételízesítő
só, bors
A csirkemelleket megnyitjuk és kiklopfoljuk őket, de nem túl vékonyra. Az így kapott szeleteket sózzuk, borsozzuk és betöltjük a medvehagymával, a negyedelt tojással, a  darabolt füstölt hússal és a csíkokra vágott paprikával. Szorosan feltekerjük, majd szalonnába csavarva, sütőben, szép pirosra sütjük. Az apróra vágott (csíkozott) metélőhagymát, vajon, egy pillanat alatt megfonnyasztjuk, leszórjuk egy kis liszttel és felöntjük vízzel, simára keverjük majd tejfölös habarással (kedvünkre) sűrítjük, ételízesítővel ízesítjük.

Nakéremszépen! a helyzet a következő: a füstölt hús nálam, illetve ennél az ételnél füstölt csülök, de bármilyen más füstölt hús is megfelel csak legyen jó puha (jól megfőzve).  Medvehagyma - divatba jött, szezonja van, és itt-ott boltokban is kapható. Én, most először készítettem ezt a roládot medvehagymával. Eddig túlnyomó részt, friss spenóttal dolgoztam, de már készítettem friss bazsalikommal is. Piros húsú paprika, mert szép; a sárga is, meg a zöld is, vagy mindegyikből egy kicsi. A tejfölt imádom. Tejszínnel finomabb, lágyabb, selymesebb (drágább), hát legyen. Lényeg a lényeg ne görcsöljünk rá túlzottan egy receptre. Legyünk kreatívak. Ne fos féljünk  variálni. Fantázia, bátorság, jó étvágy!!!    

                                                                                                                          fotó: google



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése