TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2011. március 27., vasárnap

Nekem 30

-Valamit gyorsan összedobok, valami finomat, csak úgy egyszerűen mint a tévés szakácsok!
Aztán elindul a Show !!!
Nagyon szeretem nézni, ahogy barátom főz, és érdekes módon mindig akkor éhezik meg amikor véletlenül nála vagyok látogatóba.
Egy kattintás és lobog a tűz, szebbnél-szebb edények, az ablakban fűszernövények, csillogó (egyacélból készült) kések, és Balázs. A hagyma és a hús szinte egyszerre hull a serpenyőbe, egy kis zöldség, egy kis ez meg az, ebből is egy picikét na és ebből is... Gyakran felém néz, bízva abban, hogy figyelem, és minden egyes ételnél el mondja azt, hogy valamelyik hozzávalót milyen nehéz és kalandos úton tudta csak beszerezni. Aztán jön egy kis kóstolás, cuppogás, mint a szakértők. Egy rázás, egy pörgetés, egy feldobás, egy kis bravúr. Még egy leheletnyi fűszer, nagy köröket leírva a serpenyő felett, és egy ici-pici só, lehetőleg minél magasabbról és minél távolabbról. Mert az jól néz ki. A végén egy deci borocskát lottyintunk bele, sistergés, nagy füst, hamar elő egy fedő, letakar (mintha így akarta volna), összeráz és kész.!
Valóban, ez olyan mint a tévében, szimpatikus szakács, egyszerű, gyors étel, ami nagyon gusztusosan néz ki. A különbség az, hogy a tévés szakács, felvétel előtt megkombinálja azt, hogy mit szór össze-vissza a serpenyőbe. Bizony Balázs, akár hiszed, akár nem ez így van.
Igaz ami igaz, ross
zat még nem ettem Balázsnál, mert nem vagyok válogatós... Maradjunk inkább a megnyugtató és biztató, "érdekes" kategóriánál, és ne feledjük sokszor a kevesebb, több.
A következő ételem, valóban egyszerű, gyors és tényleg csak össze kell szórni. Az elkészítési ideje kb. 30 perc. Én a csirke combjából készítem, de ha mellehúsát használnék még rövidebb idő alatt elkészülne. Ez az étel annyira egyszerű, hogy a kis kuktáink is ezt tanulják meg először és válik kedvencüké.



HAGYMÁS-BABOS CSIRKECSÍKOK
Hozzávalók:
4 db szép csirke comb (80-90 dkg)
1 dob. vörösbab konzerv (kb.: 40 dkg)
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl tejszín
liszt,tárkony
bors, só

A combokat kicsontozzuk, a bőrét igény szerint leszedhetjük, a húst felcsíkozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot melegítünk és rádobjuk a húst. Amikor a hús elveszi nyers színét, illetve egy kicsit megpirul (10 perc), hozzáadjuk a fél vagy negyed karikára vágott hagymát és a leöblített babot. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük. Leszórjuk 2 evőkanál liszttel, felöntjük 1,5 dl vízzel és a tejszínnel, jól kiforraljuk, párolt rizzsel tálaljuk. Ennyi. Kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése