RÉSZEGES CSIRKE
Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
1 db lilahagyma
5 dkg aszalt áfonya
5 dkg margarin
2 dl vörösbor
4 db szegfűszeg
1 dl tejszín
kakukkfű
bors, só
A kockára vágott lilahagymát megfonnyasztom a margarinon, megsózom és felöntöm bő fél deci vörösborral, beleszórom az áfonyát, összepárolom. Közben a filéket hosszában felszúrom sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem. Amikor az összes levét elfőtte már a hagyma, egy teáskanál segítségével, ügyesen beletöltöm a húsokba, a végeit hústűvel, vagy fogvájóval (amit még senki sem használt) eltűzöm. Forró zsiradékban szép pirosra elősütöm húsokat, úgy, hogy egy kis pörzsanyag képződjön az serpenyő alján is. Felöntöm a maradék borral (ez szépem feloldja a pörzsanyagot és ezzel is finomabb lesz a mártás) és egy kis vízzel, beleszórom a szegfűszeget, fedő alatt készre párolom a betöltött filéket. Párolás közben a szükséges folyadék mennyiséget pótolom. A puhára párolódott húsokat kiszedem a léből, félreteszem és tejszínes habarással besűrítem a mártást, utóízesítem, egy kis cukorral illetve kakukkfűvel finomítok rajta. Vissza rakom bele a filéket és egyet még rottyantok rajta, rizzsel, krokettal vagy bármilyen körettel tálalom.
Hát, így készül az én részeges csirkém.
Hát, így készül az én részeges csirkém.
A részeges mackó sörittas hangulatban sokkal hitelesebb lenne. Az nem igaz, hogy 3 korsó soproni, 13 üveg borostyán, 1 üveg bivaly, 1 kisüveg Staropramen elfogyasztása után írsz egy receptet ilyen címmel. "Borittas hangulatban - részeges csirke" - na ez a KAOSZ!
VálaszTörlés