Ma három dolog három íz is megegyezik a tegnapival, igaz az erdei gomba jelen esetben a fincsi vargánya.
Magában az ételben nincs semmi különös vagy extra csak a jó, jó alapanyagok, jó ízek összeválogatása.
SONKÁS-GOMBÁS TÉSZTA
ha jól akarod eladni akkor
PASTA PROSCIUTTO E FUNGHI PORCINI
Hozzávalók:
30 dkg gnocchi rigati (vagy valamiféle
kagylótészta)
30 dkg vargánya
10 dkg füstölt sonka
2 ger. fokhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
szerecsendió
rozmaring
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben a vargánya gombát megtisztítjuk,
felszeleteljük.
A szép vékonyra szeletelt füstölt
sonkát kb. félcentis csíkokra vágjuk, a fokhagymát és a rozmaringot finomra aprítjuk.
Olívaolajon elkezdjük szépen
megpirítani a vargányát, félúton hozzáadjuk a sonkát az utolsó félpercben pedig
a fokhagymát és a rozmaringot is.
Amikor ezekkel megvagyunk felöntjük
a borral és a tejszínnel, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól kiforraljuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk és
a kifőtt tésztával összeforgatjuk.
Nem megy... félek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése