TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. augusztus 27., csütörtök

Vargánya és gomba avagy Akinek vagány a gyomra

Akinek vagány a gyomra, annak nem jelenthet problémát, ha naponta ugyanazt vagy legalábbis nagyon hasonló dolgokból kell az étkezést megoldania.
Ma három dolog három íz is megegyezik a tegnapival, igaz az erdei gomba jelen esetben a fincsi vargánya.
Magában az ételben nincs semmi különös vagy extra csak a jó, jó alapanyagok, jó ízek összeválogatása.














SONKÁS-GOMBÁS TÉSZTA
  ha jól akarod eladni akkor
    PASTA PROSCIUTTO E FUNGHI PORCINI
Hozzávalók:
30 dkg gnocchi rigati (vagy valamiféle kagylótészta)
30 dkg vargánya
10 dkg füstölt sonka
2 ger. fokhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
szerecsendió
rozmaring
bors, só
A tésztát kifőzzük.
Közben a vargánya gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A szép vékonyra szeletelt füstölt sonkát kb. félcentis csíkokra vágjuk, a fokhagymát és a rozmaringot finomra aprítjuk.
Olívaolajon elkezdjük szépen megpirítani a vargányát, félúton hozzáadjuk a sonkát az utolsó félpercben pedig a fokhagymát és a rozmaringot is.
Amikor ezekkel megvagyunk felöntjük a borral és a tejszínnel, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, jól kiforraljuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk és a kifőtt tésztával összeforgatjuk.
Hát ez ennyi, semmi extra csal jól vannak összeválogatva az alapanyagok 😉























































Nem megy...   félek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése