TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. január 25., szerda

Fokhagyma és curry avagy Indi-pop

Egyszerűen, valami pikáns, fűszeres, lelket melengető, levesre vágyam. 
Egy biztos volt, hogy fokhagyma lesz benne; na nem azért, mert már a középkorban is hirdették egészségmegőrző szerepét és szívesen ajánlották, fertőzések, ízületi gyulladások, szűnni nem akaró köhögés, fogfájás ellen, a rovarcsípés és a kígyómarásról  nem is beszélve.
Hanem azért, mert szeretem 😉
Egyébként azt tudtad-e, hogy a Curry por, egy angol fűszerkeverék, és lényegében nem is nagyon tartalmaz Kari levelet.



 












CURRY-S FOKHAGYMALEVES,
  PIRÍTOTT KOCKÁKKAL ÉS MAGVAKKAL
Hozzávalók:
1,5 fej fokhagyma
2 dl tejszín
2 ek. liszt
1 ek. méz
ételízesítő vagy leveskocka (mííí? azért ez meglepő nálam 😲)
curry por
chili pehely
fehér kenyér
szezám és lenmag
olívaolaj
A megtisztított fokhagyma gerezdeket félbevágjuk, egy gerezdet félreteszünk, majd ételízesítő, vagy leveskocával ízesített vízben puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a félretett, apróbbra darabolt fokhagymagerezdet és bormixer segítségével simára turmixoljuk.
A tejszínből és lisztből habarást készítünk és a levesünket besűrítjük, mézzel és curry porral ízesítjük, készre forraljuk.
A kenyeret felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük pirítását, amikor kezd "sárgulni", pirulni, megszórjuk szezám és lenmaggal valamint chili pehellyel.
Amikor magokat pirítunk, ügyeljünk arra, hogy a serpenyőben hagyott magok (ez esetben  kenyérkocka is), a serpenyő melegétől, még tovább pirulhat, ezért célszerű a pirítás végén egy hideg tányérra átborítani.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése