Annyiraolyannagyonmelegvan, hogy az agyacskám is átváltott egy másik világra(ba) - vagy országra, földrészre, zónára, vagy mit tudom én, stb - kinek mi kell válassza ki.
...és hamagyorsan, egy ilyen egyszerű, praktikus étket dobtam össze.
Aztán ittam egy nagy bögre forró teát; (asztán biztonságilag, egy pofa sört) most meg itt ülök a gépnél és vigyázok, nehogy belecsepegjek a klaviatúrába ;)
ÉDESKÖMÉNNYEL PÁROLT CSIRKEMELL, KUSZKUSSZAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db édeskömény gumó
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg gomba
1 db chili paprika
3-4 db citromkarika
kuszkusz
szerecsendió
só
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, és egy serpenyőben, fehéredésig sütjük.
Közben az édesköményt vékonyan felszeleteljük, és a csirkéhez adjuk.
A paradicsomot, a gombát cikkekre vágjuk, és ezeket hozzákavarjuk, szükség szerint sózzuk, beletesszük a citromkarikákat, aztán ízlésünknek megfelelően, chilit adunk hozzá. (Ha a chili vagy a csípős paprikának a magjait, és az erét kikaparjuk, enyhül a csípőssége, de a markánssága megmarad).
Fedővel letakarva, saját gőzében, 20- 25 perc alatt készre pároljuk,(ha úgy biztosabbak vagyunk a dolgunkba, egy kevéske vizet tehetünk hozzá).
Közben elkészítjük a kuszkuszt, amit finoman egy kis szerecsendióval ízesítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése