TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. július 1., péntek

Édeskömény és csirke avagy Amikor megsüt a nap

Annyiraolyannagyonmelegvan, hogy az agyacskám is átváltott egy másik világra(ba) - vagy országra, földrészre, zónára, vagy mit tudom én, stb - kinek mi kell válassza ki.
...és hamagyorsan, egy ilyen egyszerű, praktikus étket dobtam össze. 
Aztán ittam egy nagy bögre forró teát; (asztán biztonságilag, egy pofa sört) most meg itt ülök a gépnél és vigyázok, nehogy belecsepegjek a klaviatúrába ;)
Nyár! én így szeretlek :) 














ÉDESKÖMÉNNYEL PÁROLT CSIRKEMELL, KUSZKUSSZAL      
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 db édeskömény gumó
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg gomba
1 db chili paprika
3-4 db citromkarika
kuszkusz
szerecsendió
A csirkemellet felszeleteljük, megsózzuk, és egy serpenyőben, fehéredésig sütjük.
Közben az édesköményt vékonyan felszeleteljük, és a csirkéhez adjuk.
A paradicsomot, a gombát cikkekre vágjuk, és ezeket hozzákavarjuk, szükség szerint sózzuk, beletesszük a citromkarikákat, aztán ízlésünknek megfelelően, chilit adunk hozzá.  (Ha a chili vagy a csípős paprikának a magjait, és az erét kikaparjuk, enyhül a csípőssége, de a markánssága megmarad).
Fedővel letakarva, saját gőzében, 20- 25 perc alatt készre pároljuk,(ha úgy biztosabbak vagyunk a dolgunkba, egy kevéske vizet tehetünk hozzá). 
Közben elkészítjük a kuszkuszt, amit finoman egy kis szerecsendióval ízesítünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése