TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. április 26., péntek

Több mint szendvics 6.

A spenótot egyre gyakrabban és egyre többféle módon használjuk, a klasszikus főzeléktől a divatos salátáig. Én most egy egyszerű és nagyszerű melegszendvicset készítettem vele; pompás lett, mindenképp próbáljátok ki

.











SPENÓTOS MELEGSZENDVICS, 
         TOJÁSSAL ÉS SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg spenót
3 db tojás
15 dkg szalonna
15-20 dkg sajt
mustár
szerecsendió
bors, só
A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk (nálam a szalonna általában kenyérszalonna, természetesen a húsosabb kolozsvári is tökéletesen megfelel , de ez esetben egy kicsike zsiradékot is rakjunk alá) , majd rádobjuk a megtisztított spenótot, amit igény szerint apríthatunk (szerintem nem fontos) és pillanatok alatt megfonnyasztjuk. Közben a tojásokat felütjük, szerecsendióval, borssal és sóval ízesítjük, elhabarjuk, majd ráöntjük a szalonnás-spenótra, és kavargatva összesütjük.
A bagett, kenyér, vagy ... szeleteket vékonyan megkenjük mustárral, ügyesen elosztjuk rajtuk a spenótos ragut, reszelt sajttal megszórjuk és sütőben szépen megpirítjuk.   

1 megjegyzés:

  1. Szia! Nézz be hozzám, a www.atetovaltlanykonyhaja.blog.hu -ra, kaptál valamit :)

    VálaszTörlés