...és ismét.
-Nnna, szia ŐrültSzakács! Mi finomat főzöl ma?
-Csók, Drága! Háát még nem tud...
-Persze te mindig azt főzöd amit a boltban meglátsz, mi?
- Na, ja.
-...és most mit látsz?
-Szép asszonyt!
-Vigyázz! lehet, hogy csak kívülről szép! - Ez vicces, gondoltam, mert mosolygott közben.
-...és belül édes! - mondtam és mosolyogtam, hagy higgye, hogy ez vicces.
-Te, az a levél ott, az a medvehagyma?
-Hát, igen; de azt tudod, hogy nagyon egészséges.
-Igeen, már sokat hallottam róla. Te, és annak ilyen fonnyadtnak kell lennie?
A polc fölött egy 2,5 méteres, rikító tábla:***LEÉRTÉKELT ÁRUK***
-Hát, most má' igen.
Aztán vettem egy csokorral (nem volt még olyan vészes); erre gyorsan ő is.
Hmm, így támogatom én a boltosokat.
A következő pillanatokban már a pipere cuccok közt mutogatta barátnőjének ezt a finomságot, ami még egészséges is, és még az sem baj ha egy picikét hervadt, mert most jó az ára.
Én meg elhúztam a húsoshoz, hátha van neki is valami leeső, maradéka :)
Hmm, így támogatom én a boltosokat.
A következő pillanatokban már a pipere cuccok közt mutogatta barátnőjének ezt a finomságot, ami még egészséges is, és még az sem baj ha egy picikét hervadt, mert most jó az ára.
Én meg elhúztam a húsoshoz, hátha van neki is valami leeső, maradéka :)
PARADICSOMMAL TÖLTÖTT HÚSGOLYÓK,
MEDVEHAGYMÁS CUKKINIVEL
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
16-20 db koktél paradicsom (20-25 dkg, általában ennyi van egy dobozkában,
hacsak nem termeljük meg magunknak.)
60 dkg cukkini
1 szál sárgarépa
1 db vöröshagyma (most a kisebb is elég lesz)
1 kis csokor medvehagyma
oregánó
bors, só
A sertéshúst, a sárgarépát és a vöröshagymát együtt ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk. A paradicsomokat megmossuk, leitatjuk róla a vizet és ügyesen beburkoljuk őket a darálthúsos masszával, tehát paradicsommal töltött húsgolyókat készítünk.
Egy serpenyőben olívaolajat (vagy másféle zsiradékot) hevítünk és gyenge lángon a húsgolyókat, megsütjük, megpirítjuk. Közben a cukkinit felkockázzuk, picikét megsózzuk és amikor már szépen pirulnak a golyóink :), közé dobjuk és pár perig összepároljuk. Utolsó fázisként durvára vágott medvehagymával megszórjuk és pillanatok alatt összeforgatva, készre pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése