TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. április 18., csütörtök

Egyszerűbben nem lehet

A medvehagyma vagy ahogy egy-két helyen emlegetik vadfokhagyma, sási-hagyma, poroszhagyma, kígyóhagyma, stb. eredete is Ázsiában keresendő.
Elsősorban a lombos, pl.: bükk-, tölgy-, gyertyán-, erdőkben terem kora tavasszal, nedves, árnyas helyeken erdőkben érzi igazából jól magát, de árnyékos kiskertekben is megtermelhető!
Rengeteg vitamint és nyomelemet tartalmaz, ellenszere lehet a magas vérnyomásnak, kedvezően hat a gyomorra, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatással bír, enyhíti  a szédülést és a fejfájást, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését. 
Április-májusban virágzik, ha nem lepi be a hó :)
Leveleit tavasszal, még a virágzás előtt kell szedni, és ajánlatos frissen felhasználni, mert szárítva gyógyhatása gyengül. 














MEDVEHAGYMÁS SPAGETTI, 
          KOLBÁSSZAL ÉS GOMBÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
30 dkg gomba
10 dkg paraszt kolbász
1 kis csokor medvehagyma
kakukkfű 
lenmag
só 
A kolbászt kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük, a medvehagymát durvára vagdossuk, a tésztát kifőzzük.
Egy serpenyőben pár csepp olívaolajon kipirítjuk a kolbászt, közben közé dobjuk a gombát, kb.: 5 perc múlva jöhet bele a lenmag, majd a medvehagyma, ízesítjük kakukkfűvel, szükség szerint sózzuk; a tésztával összeforgatjuk. További szép napot :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése