TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. február 15., hétfő

Harcsa és gomba avagy Az utolsó vacsora

Drágájim!
Erről nem beszélnék sokat, olyan egyszerű -esmét.
És....  ez volt az utolsó vacsora... 







...pénteken









AFRIKAI HARCSAFILÉ
  PIRÍTOTT GOMBÁKKAL
      ÉS HAJDINÁS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag afrikai harcsafilé (60-80 dkg)
30 dkg laskagomba
25 dkg csiperkegomba
4 ek. balzsamecet
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg hajdina
1 db babérlevél
őrölt rozmaring
bors, só
friss salátafélék
A hajdinát a rizshez hasonlatosan 2,5 szerese vízzel készítjük el, 1 db babérlevéllel és egy kis őrölt rozmaringgal ízesítve, majd kihűtjük.
A gombákat megtisztítjuk, a laskagomba keményebb szárrészét eltávolítjuk, a kalapját az ujjainkkal csíkokra szabdaljuk, a csiperkét cikkere vágjuk.
A harcsafilét feldaraboljuk sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt szépen megsütjük, mindkét oldalukról, tálalásig félre tesszük.
Ugyanabban a serpenyőben amelyikben a harcsát sütöttük, szintén pár perc alatt szépen megpirítjuk a gombát az utolsó pillanatokban közé szórjuk a koktélparadicsomot, de csak annyi időre, hogy jól átmelegedjen, majd a végén sózzuk, borsozzuk.
A tányérra tépett salátaleveleket halmozunk, a kihűlt hajdinát bekeverjük balzsamecettel, ráhelyezzük a filéket megszórjuk a pirított gombákkal.







Saláták nélkül,
a hajdinát a gombbákkal összeforgatva, meleg körteként is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése