Drágájim!
Erről nem beszélnék sokat, olyan egyszerű -esmét.
És.... ez volt az utolsó vacsora...
Erről nem beszélnék sokat, olyan egyszerű -esmét.
És.... ez volt az utolsó vacsora...
...pénteken
AFRIKAI HARCSAFILÉ
PIRÍTOTT GOMBÁKKAL
ÉS HAJDINÁS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 adag afrikai harcsafilé
(60-80 dkg)
30 dkg laskagomba
25 dkg csiperkegomba
4 ek. balzsamecet
15 dkg koktélparadicsom
15 dkg hajdina
1 db babérlevél
őrölt rozmaring
bors, só
friss salátafélék
A hajdinát a rizshez hasonlatosan 2,5
szerese vízzel készítjük el, 1 db babérlevéllel és egy kis őrölt rozmaringgal
ízesítve, majd kihűtjük.
A gombákat megtisztítjuk, a
laskagomba keményebb szárrészét eltávolítjuk, a kalapját az ujjainkkal csíkokra
szabdaljuk, a csiperkét cikkere vágjuk.
A harcsafilét feldaraboljuk sózzuk,
borsozzuk és egy serpenyőben, olívaolaj és vaj keverékén pár perc alatt szépen
megsütjük, mindkét oldalukról, tálalásig félre tesszük.
Ugyanabban a serpenyőben amelyikben
a harcsát sütöttük, szintén pár perc alatt szépen megpirítjuk a gombát az
utolsó pillanatokban közé szórjuk a koktélparadicsomot, de csak annyi időre,
hogy jól átmelegedjen, majd a végén sózzuk, borsozzuk.
A tányérra tépett salátaleveleket
halmozunk, a kihűlt hajdinát bekeverjük balzsamecettel, ráhelyezzük a filéket
megszórjuk a pirított gombákkal.
Saláták nélkül,
a hajdinát a gombbákkal összeforgatva, meleg körteként is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése