Ha jól belegondoltok ez tényleg így van.
Aztán valakinek elmeséltem, aki ámuldozva figyelte, hogy ez milyen jó lehetett és hogy ő is elfogja készíteni, mert tényleg egyszerű.
...és tényleg, miért ne osztanám akkor meg veletek is 😉
SAJTTAL
SZÓRT CSIRKEFALATOK
KAPROS PATISZONRAGUVAL
2 személyre
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 db kisebb patiszon
(kb.45 dkg)
1 db lilahagyma
20 dkg
koktélparadicsom (kb.)
2 db csemegeuborka
reszelt sajt
kapor
bors, só
olívaolaj
A patiszont
megtisztítjuk, a magrészét eltávolítjuk, majd a húsát keskeny szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben
kevéske olívaolajon néhány perc alatt szépen megpirítjuk sózzuk, borsozzuk és
aprított kaporra ízesítjük.
A
lilahagymát felkarikázzuk, a csemegeuborkát kockákra daraboljuk és a koktélparadicsommal
együtt az utolsó 1 percben a patiszonhoz szórjuk.
A
csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd megsütjük, finoman megpirítjuk, a
végén sózzuk.
Tálaláskor a
ragu tetején elhelyezzük a csirkefalatokat és egy jó adag reszelt sajttal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése