TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. június 24., szerda

Patiszon és csirke avagy Tényleg

Igazándiból ezt a receptet nem akartam közzétenni, mert szerintem nincs benne semmi különös és ahogy mondani szoktam - csak úgy összedobtam-
Ha jól belegondoltok ez tényleg így van.
Aztán valakinek elmeséltem, aki ámuldozva figyelte, hogy ez milyen jó lehetett és hogy ő is elfogja készíteni, mert tényleg egyszerű.
...és tényleg, miért ne osztanám akkor meg veletek is 😉













SAJTTAL SZÓRT CSIRKEFALATOK
   KAPROS PATISZONRAGUVAL
2 személyre
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 db kisebb patiszon (kb.45 dkg)
1 db lilahagyma
20 dkg koktélparadicsom (kb.) 
2 db csemegeuborka
reszelt sajt
kapor
bors, só
olívaolaj
A patiszont megtisztítjuk, a magrészét eltávolítjuk, majd a húsát keskeny szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben kevéske olívaolajon néhány perc alatt szépen megpirítjuk sózzuk, borsozzuk és aprított kaporra ízesítjük.
A lilahagymát felkarikázzuk, a csemegeuborkát kockákra daraboljuk és a koktélparadicsommal együtt az utolsó 1 percben a patiszonhoz szórjuk.
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, majd megsütjük, finoman megpirítjuk, a végén sózzuk.
Tálaláskor a ragu tetején elhelyezzük a csirkefalatokat és egy jó adag reszelt sajttal megszórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése