TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. június 23., kedd

Káposzta és bab avagy A kolbász még semmit sem


Szóba került a napokban, én meg egyszerűen megkívántam.
Babos-káposzta aminek ugyibár két változata is van, az egyik a savanyúságként kínált, tökmagolajjal bekevert, a másik pedig a főtt, amiben egy kis hús is szokott kerülni, jó esetben füstölt.
No, ezt kívántam meg én... hm naná.
Aztán mivel a kolbász még semmit sem rontott el (talán csak a gyümölcslevest, bááár...?) néhány karika ebből a finomságból is került bele.














HÚSOS BABOS-KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
2 dob. babkonzerv (pl.borlotti)
60 dkg sertéslapocka
10 dkg parasztkolbász
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 ger. fokhagyma
fűszerpaprika
csombor (borsikafű)
lestyán
őrölt kömény
liszt
Aprított vöröshagymából, paprikából és paradicsomból, fűszerpaprikával és köménnyel ízesítve pörköltalapot készítünk.
A sertéslapockát felkockázzuk, az alaphoz adjuk és hagyományos módon pörköltet készítünk.
A savanyú káposztát szükség szerint átmossuk, kicsit átvagdossuk.
Amikor a hús ¾-es puha hozzáadjuk a káposztát, felöntjük vízzel, csomborral és lestyánnal ízesítve készre főzzük.
A kolbászt felkarikázzuk, a babot leszűrjük.
Természetesen konzervbab helyett használhatunk szárazbabot is, aminek mennyisége 15-20 dkg, de akár több is lehet. Egy éjszakára beáztatva és babérlevéllel ízesített vízben külön megfőzve.
Az utolsó kb.10 percben a bobot és a kolbászt is hozzáadjuk, fokhagymás rántással teltebbé tesszük.
Ha valaki kívánja tejölt kínálatunk mellé.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése