TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. július 13., csütörtök

Rizottó és zöldség avagy Minden zöld

Ma amikor körülnéztem a konyhámban, azt kellet észrevennem, hogy minden illetve ölég sok zöld dolog van itthon, még a konyhabútor lapja is. 
Ennek örömére a csodálatos zöld mintás ingemet vettem fel...
...és milyen érdekes 😯 nem pörköltöt ettem céklával  😁














ZÖLD RIZOTTÓ
Hozzávalók:
25-30 dkg rizottó rizs (pl.arborio)
1 db cukkini (kb. 30 dkg)
30 dkg zöld kaliforniai paprika (ez lehet akár 1 szép db is)
20 szem zöld olívabogyó
2 dl fehérbor
rozmaring
bors, só
olívaolaj + vaj
Parmesan vagy Gran Padano
tökmagolaj
A cukkinit pici kockákra vágjuk, olívaolaj és vaj keverékén, kicsit megpirítjuk, közben a olívabogyót felkarikázzuk és a cukkini közé keverjük.
Egy perc elmúlásával,  hozzáborítjuk a rizst, átforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Ettől kezdve jön a rizottó főzés egyik alapja, (amit már nem egyszer leírtam), tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel ami épp ellepi, kevergetjük, elpároljuk, és ismét felöntjük vízzel, illetve a felétől a fehérbort is hozzáöntögetjük.... így tovább amíg el nem készül (18-20 perc)
A paprikát szintén felkockázzuk, a rozmaringot felaprítjuk, majd az utolsó pároláskor ezeket is belekeverjük, így í paprika még finoman roppanós marad.
Befejezésként és hogy a színét tökéletesítsük, belekavarunk egy evőkanál tökmagolajat, ami akár el is maradhat, de olyan szép (bár ezt a fotó nem igazán adja vissza).
Tálaláskor Parmesan forgácsokat szórunk rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése