TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. május 4., vasárnap

Láthatólag

Az oldalas jó, és nem csak látszólag.
Viszonylag gyakran fogyasztom, ez meg is látszik rajtam.
Amit ma készítettem, ŐrültenJó lett, ez meg is látszik rajta.
Remélem kifogjátok próbálni és azt, hogy mennyire finom, az majd meg is tszik rajtatok.














PARADICSOMBAN SÜLT OLDALAS
     METÉLŐHAGYMÁS TÖRTBURGONYÁVAL
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)
25 dkg zeller
3 ger. fokhagyma
1,5 dl vörösbor
1 dl víz
1 tk. kakukkfű
bors, só
1 kg burgonya
1 cs. metélőhagyma (snidling)
A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk, sóval és borssal bedörzsöljük.
A paradicsom konzervet egy kis tepsibe borítjuk, hozzáöntjük a bort és a vizet; a zellert megtisztítjuk, 1 centis kockákra vágjuk és ezt is a paradicsomba keverjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Ezután az oldalast ügyesen belerakjuk (ne legyen túl nagy a tepsi, inkább szorosabban pakoljuk a húst), picit átmogzatjuk, hogy mindenhol érje a . Legalább egy órán át pihentetjük, pácoljuk”, majd fóliával letakarva, szépen lassan, gázsütő 4-5 fokozatán omlós, puhára sütjük, ez akár 2 óra is lehet.  
A megtisztított, felkockázott burgonyát megfőzzük, leszűrjük és összetörjük, aprított metélőhagymát keverünk bele, sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt a húsokat kiszedjük a tepsiből és az alatta lévő zelleres paradicsomot egy burgonyatörő segítségével kissé összetörjük, „pépesítjük”.
Tálaláskor a metélőhagymás-burgonyát a tányérra rakjuk (kicsit ellapogatjuk), a sűrű paradicsomos mártásból kanalazunk rá egy keveset és az isteni omlós oldalassal koronázzuk meg.  
Asztamindenit ;)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése