Ebben a nagy melegben egy egyszerű, pikáns, üdítő, frissítő és természetesen őrülten jó salátát hoztam az én kedves látogatóimnak.
Sajnos, korianderzöldet ölég ritkán kapni a sokat emlegetett magamfajta kisvárosban (tiszteletem azoknak, akik maguknak megtermelik), ezért csodálatos, friss, kedvenc petrezselyemmel helyettesítettem, de akinek van koriandere az készítse azzal. Így is, úgy is, isteni.
EGYSZERŰ UBORKASALÁTA,
KORIANDERMAGGAL ÉS CITROMMAL
(na meg egy kis husival)
Hozzávalók:
Sajnos, korianderzöldet ölég ritkán kapni a sokat emlegetett magamfajta kisvárosban (tiszteletem azoknak, akik maguknak megtermelik), ezért csodálatos, friss, kedvenc petrezselyemmel helyettesítettem, de akinek van koriandere az készítse azzal. Így is, úgy is, isteni.
EGYSZERŰ UBORKASALÁTA,
KORIANDERMAGGAL ÉS CITROMMAL
(na meg egy kis husival)
Hozzávalók:
a sali:
2 db kígyóuborka (ez mérettől függően lehet több...)
2 db kápia paprika
1 nagy csokor petrezselyemzöld (lehet több is)
az öntet:
1 p. tejföl
1/2 citrom leve
1 tk. kristálycukor vagy méz
1 tk. koriandermag
2-3 ek. olívaolaj
só
a golyócskák
50 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
1 db citrom reszelt héja
2 tk. koriandermag
bors, só
Az öntethez a koriandermagot szárazon megpirítjuk (vigyázva! meg ne égjen) és egy mozsárban, a cukorral, valamint az olívaolajjal meglocsolva, összetörjük, pépesítjük. A tejfölt, fél citrom levével és az olajos-korianderes masszával alaposan összekeverjük, sózzuk.
Az uborkát és a paprikát felkockázzuk és az öntetbe keverjük; egy nagy adag, durvára vágott vagy éppen csak tépkedett petrezselyemzölddel dúsítjuk. Jól lehűtjük.
A húst, a vöröshagymával együtt ledaráljuk; reszelt citromhéjjal, borssal és sóval ízesítjük valamint, szintén pirított, zúzott koriandermaggal tesszük pikánssá. Alaposan összedolgozzuk és kis golyócskákat formálunk belőle (akár 25-30 db), majd kevéske forró zsiradékban szépen megsütjük, megpirítjuk.
Tálaláskor a salátára rakjuk a korianderes hús golyókat és megszórhatjuk még petrezselyemzölddel, reszelt citromhéjjal.
TUDTAD? „A citrom gombaölő hatással is rendelkezik.”
A húst, a vöröshagymával együtt ledaráljuk; reszelt citromhéjjal, borssal és sóval ízesítjük valamint, szintén pirított, zúzott koriandermaggal tesszük pikánssá. Alaposan összedolgozzuk és kis golyócskákat formálunk belőle (akár 25-30 db), majd kevéske forró zsiradékban szépen megsütjük, megpirítjuk.
Tálaláskor a salátára rakjuk a korianderes hús golyókat és megszórhatjuk még petrezselyemzölddel, reszelt citromhéjjal.
TUDTAD? „A citrom gombaölő hatással is rendelkezik.”
Ez mennyire jó! Holnap jó kis ebéd lesz belőle!
VálaszTörlés:) Jó étvágyat!
VálaszTörlés