...mert az a küldetésem ezen a világon, hogy megszerettessem a cukkinit mindenkivel! XD
CUKKINILEVES, PULYKAMÁJJAL
ÉS KARAMELLIZÁLT ALMÁVAL
20 dkg pulykamáj
1 db tömlős natúr sajt (10 dkg)
1 fej vöröshagyma
1-2 ger. fokhagyma
1-2 db savanykás alma
2 ek. méz
margarin
kakukkfű
szerecsendió
ételízesítő
durvára őrölt bors
A kockára vágott májat, margarinon megfuttatjuk amíg el nem veszti nyers színét. Majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és a szintén kockára vágott cukkinit,meghintjük ételízesítővel és kakukkfűvel; állandó keverés mellett összepároljuk. Amikor a cukkini már levet engedett, belenyomjuk a sajtot és elkeverjük, felolvasztjuk, utána felöntjük kb.7 dl vízzel, 15-20 perc alatt összeforraljuk, készre főzzük. Igény szerint étkezési keményítővel vagy egy kis lisztes habarással sűríthetjük.
Miközben a leves fől, az almákat meghámozzuk, a magházát kivájjuk és nem túl vastag gerezdekre szeljük. Egy teflon serpenyőben 2 teáskanálnyi margarinnal felolvasztunk 2 evőkanálnyi mézet, rádobjuk az alma gerezdeket, megszórjuk durvára őrölt borssal és rázogatva, finoman kavargatva szép pirosra karamellizájuk őket; tálaláskor a levesünk tetejére halmozzuk.
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg cukkini
1 ger. fokhagyma
2 db tojás
12 dkg liszt
1/2 dl tej
borsikafű, só
a salátához:
60 dkg burgonya
2 db alma
1 p. tejföl
1 ek. mustár
1 ek. torma
szerecsendió
bors, só
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és lesózzuk. A karajt felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk és meghintjük borsikafűvel. A cukkinit 10-15 perc elteltével, alaposan kinyomkodjuk, és a tojásokkal a liszttel és a tejjel sűrű masszává keverjük, 1 gerezd zúzott fokhagymával és szükség szerint sóval ízesítjük (! egyszer már sóztuk !) A hússzeleteket először lisztbe (nem szerepel a hozzávalók közt), majd a cukkinis masszába mártjuk és takaréklángon, bő zsiradékban megsütjük.
A salátához a tejfölt, a mustárt, és a tormát egy tálban összekeverjük, szerecsendióval és sóval ízesítjük (ha túl markánsnak találjuk az ízét, egy kis porcukorral enyhíthetünk rajt). A megfőtt burgonyát és az almát felcsíkozzuk és alaposan összekavarjuk az öntettel; tálalásig hűtőben tartjuk.
Hozzávalók:
1 kg cukkini20 dkg pulykamáj
1 db tömlős natúr sajt (10 dkg)
1 fej vöröshagyma
1-2 ger. fokhagyma
1-2 db savanykás alma
2 ek. méz
margarin
kakukkfű
szerecsendió
ételízesítő
durvára őrölt bors
A kockára vágott májat, margarinon megfuttatjuk amíg el nem veszti nyers színét. Majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és a szintén kockára vágott cukkinit,meghintjük ételízesítővel és kakukkfűvel; állandó keverés mellett összepároljuk. Amikor a cukkini már levet engedett, belenyomjuk a sajtot és elkeverjük, felolvasztjuk, utána felöntjük kb.7 dl vízzel, 15-20 perc alatt összeforraljuk, készre főzzük. Igény szerint étkezési keményítővel vagy egy kis lisztes habarással sűríthetjük.
Miközben a leves fől, az almákat meghámozzuk, a magházát kivájjuk és nem túl vastag gerezdekre szeljük. Egy teflon serpenyőben 2 teáskanálnyi margarinnal felolvasztunk 2 evőkanálnyi mézet, rádobjuk az alma gerezdeket, megszórjuk durvára őrölt borssal és rázogatva, finoman kavargatva szép pirosra karamellizájuk őket; tálaláskor a levesünk tetejére halmozzuk.
SERTÉSSZELET CUKKINIS BUNDÁBAN,
ALMÁS - BURGONYASALÁTÁVALHozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
50 dkg cukkini
1 ger. fokhagyma
2 db tojás
12 dkg liszt
1/2 dl tej
borsikafű, só
a salátához:
60 dkg burgonya
2 db alma
1 p. tejföl
1 ek. mustár
1 ek. torma
szerecsendió
bors, só
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és lesózzuk. A karajt felszeleteljük, klopfoljuk, sózzuk és meghintjük borsikafűvel. A cukkinit 10-15 perc elteltével, alaposan kinyomkodjuk, és a tojásokkal a liszttel és a tejjel sűrű masszává keverjük, 1 gerezd zúzott fokhagymával és szükség szerint sóval ízesítjük (! egyszer már sóztuk !) A hússzeleteket először lisztbe (nem szerepel a hozzávalók közt), majd a cukkinis masszába mártjuk és takaréklángon, bő zsiradékban megsütjük.
A salátához a tejfölt, a mustárt, és a tormát egy tálban összekeverjük, szerecsendióval és sóval ízesítjük (ha túl markánsnak találjuk az ízét, egy kis porcukorral enyhíthetünk rajt). A megfőtt burgonyát és az almát felcsíkozzuk és alaposan összekavarjuk az öntettel; tálalásig hűtőben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése