TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. január 5., csütörtök

A mai reggeli 2.

Vannak ételek amihez hozzátartoznak (elkerülhetetlenek) a ragacsos, zsíros, olajos, szaftos  ujjak. De, ha őszinték vagyunk (legalább magunkhoz) ezek az igazi, jóesően, jó ízű faltok. Gondoljunk csak a grill partyk-ra, kerti sütögetésre, akár egy egyszerű szalonna sütésre. Csöpög, maszatol, satöbbi...és ami a lényeg lelehet nyalni az ujjunkat.
Ugye, hogy ugye; nem is olyan rossz az :)
Amerikában (-ból) terjedtek el, az úgy nevezett Sticky Finger's (Ragacsos Ujjak) éttermek, amelyek lényegében  Barbecue (BBQ), Grill, Burger és egytál ételes éttermek keresztezése. Hangulatos, laza (deszkás, ”fapados„) környezet, általában bules vagy country zene és istenien finom pácolt, mártogatós, fűszeres, kézzel fogható, oldalasok, steak-ek, kolbászfélék, burgerek és szendvicsek amik után természetes módon le kell nyalni az ujjunkat.
A most következő reggeli ételemet, csóró magyar módón ebbe a kategóriába sorolom. Én csak sajtot szoktam beletenni, de szinte bármivel tölthetjük. Finom, szaftos, csöpögős és egyszerű.














RONGYOS-ZSEMLE
zsemle
tojás
sajt
és amit még gondolunk
Ehhez az ételhez tökéletese megfelel a másnapos, szikkadt zsemle is. 
Egy tojást felverünk és megsózunk. A zsemlét félbe vágjuk. Egy akkora serpenyőben, amelyikbe belefér a két fél zsemle, zsiradékot hevítünk és beleöntjük a felvert tojást. A zsemlét egyből, a vágott felével ráfordítjuk a még nyers tojásra, hogy egy picit megszívja magát. Pár pillanat sütés után átfodítjuk, és ráteszünk egy(-két) szelet sajtot. Még pár pillanat, amíg egy kicsit pirul, ropogós lesz a zsemle külső fele is, és kész, összefordítjuk, oszt jó napot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése