TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 13., kedd

Bárány és próba avagy Van amikor megérdemlem

Van amikor megérdemlem, és van amikor meg is tehetem  😉 főleg ha még nem is volt szerencsém ilyen finomsághoz.


















PÁCOLT BÁRÁNYCOMB SZELET, 
   PADLIZSÁNOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4 szelet báránycomb
4 tk. mustár
2 dl vörösbor
őrölt rozmaring
60 dkg burgonya
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika (piros)
3-4 ek. gyöngyhagyma
bors, só
olívaolaj
vaj 
A combszeleteket meghintjük őrölt rozmaringgal és szeletemként 1-1 teáskanál mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hűtőben, olajba fojtva pácoljuk.
Egy serpenyőben a szükség szerint átszűrt pácolajon, lassan mindkét oldaláról 7-8 percig sütjük, aztán a felesleges olajat leöntjük, és a szeletekre ráöntjük a vörösbort. Fedő alatt 15 percig pároljuk (vagy amíg a kívánt puhaságot eléri) , majd a bort jó, "sűrűre" visszaforraljuk, a tálalás előtt pedig egy jó darabka vajat belekeverünk.
A körethez a megtisztított burgonyát félkarikákra vágjuk és forró sós vízben roppanós puhára főzzük.
Közben a padlizsánt felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A kaliforniai paprikát is feldaraboljuk, és a megfőtt burgonyával együtt, a félig pirult padlizsánhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, befejezésként belekeverjük a jól lecsepegtetett gyöngyhagymát.
Tálaláskor a vajas-boros szósszal meglocsoljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése