Van amikor megérdemlem, és van amikor meg is tehetem 😉 főleg ha még nem is volt szerencsém ilyen finomsághoz.
PÁCOLT BÁRÁNYCOMB SZELET,
PADLIZSÁNOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4 szelet báránycomb
4 tk. mustár
2 dl vörösbor
őrölt rozmaring
60 dkg burgonya
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika (piros)
3-4 ek. gyöngyhagyma
bors, só
olívaolaj
vaj
A combszeleteket meghintjük őrölt rozmaringgal és szeletemként 1-1 teáskanál mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hűtőben, olajba fojtva pácoljuk.
Egy serpenyőben a szükség szerint átszűrt pácolajon, lassan mindkét oldaláról 7-8 percig sütjük, aztán a felesleges olajat leöntjük, és a szeletekre ráöntjük a vörösbort. Fedő alatt 15 percig pároljuk (vagy amíg a kívánt puhaságot eléri) , majd a bort jó, "sűrűre" visszaforraljuk, a tálalás előtt pedig egy jó darabka vajat belekeverünk.
A körethez a megtisztított burgonyát félkarikákra vágjuk és forró sós vízben roppanós puhára főzzük.
Közben a padlizsánt felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A kaliforniai paprikát is feldaraboljuk, és a megfőtt burgonyával együtt, a félig pirult padlizsánhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, befejezésként belekeverjük a jól lecsepegtetett gyöngyhagymát.
Tálaláskor a vajas-boros szósszal meglocsoljuk.
A körethez a megtisztított burgonyát félkarikákra vágjuk és forró sós vízben roppanós puhára főzzük.
Közben a padlizsánt felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A kaliforniai paprikát is feldaraboljuk, és a megfőtt burgonyával együtt, a félig pirult padlizsánhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, befejezésként belekeverjük a jól lecsepegtetett gyöngyhagymát.
Tálaláskor a vajas-boros szósszal meglocsoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése