TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 28., szerda

Uborka és sajt avagy Mai egyszerű

Amikor tudod, hogy nem lesz idő semmire, ...de enni kell.
Tegnap se volt.
Úgyhogy, most nem is írok többet.
Ezt se.
Azt se, hogy ezt se.















UBORKASALÁTA, FRISS SZEMCSÉS SAJTTAL
  ÉS FOKHAGYMÁS GRILLEZETT KARAJJAL
(2 szép adag)
Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj
3 ger. fokhagyma
bors, só
petrezselyem zöldje
olívaolaj
A sertéskarajt felszeleteljük (kedvünkre klopfolhatjuk, én most nem tettem) és legalább egy éjszakára fokhagymás(1 gerezd zúzva)-borsos pácban érleljük. 
Grillen szépen megsütjük, megsózzuk.
A petrezselyem zöldjét és a fokhagymát(2ger).) felaprítjuk, 3-4 kanálnyi olívaolajjal elkeverjük, tálaláskor gazdagon a húsra tesszük. 
A saláta:
1 db kígyóuborka
1 db kisebb lilahagyma
1 dob. friss szemcsés sajt (20 dkg)
2 ek. tejföl
fűszerpaprika
őrölt kömény
Az uborkát legyaluljuk, a lilahagymát félkarikákra vágjuk, egy tálba rakjuk őket, sózzuk, megsózzuk, aztán hozzákeverjük a sajtot, a tejfölt és ízlésünk szerint fűszerezzük, köménnyel és fűszerpaprikával. 
Jól lehűtve grillezett húsok mellé kínáljuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése