Amikor tudod, hogy nem lesz idő semmire, ...de enni kell.
Tegnap se volt.
Tegnap se volt.
Úgyhogy, most nem is írok többet.
UBORKASALÁTA, FRISS SZEMCSÉS SAJTTAL
ÉS FOKHAGYMÁS GRILLEZETT KARAJJAL
(2 szép adag)
Hozzávalók:
30 dkg sertéskaraj
3 ger. fokhagyma
bors, só
petrezselyem zöldje
olívaolaj
A sertéskarajt felszeleteljük (kedvünkre klopfolhatjuk, én most nem tettem) és legalább egy éjszakára fokhagymás(1 gerezd zúzva)-borsos pácban érleljük.
Grillen szépen megsütjük, megsózzuk.
Grillen szépen megsütjük, megsózzuk.
A petrezselyem zöldjét és a fokhagymát(2ger).) felaprítjuk, 3-4 kanálnyi olívaolajjal elkeverjük, tálaláskor gazdagon a húsra tesszük.
A saláta:
1 db kígyóuborka
1 db kisebb lilahagyma
1 dob. friss szemcsés sajt (20 dkg)
2 ek. tejföl
fűszerpaprika
őrölt kömény
só
Az uborkát legyaluljuk, a lilahagymát félkarikákra vágjuk, egy tálba rakjuk őket, sózzuk, megsózzuk, aztán hozzákeverjük a sajtot, a tejfölt és ízlésünk szerint fűszerezzük, köménnyel és fűszerpaprikával.
Jól lehűtve grillezett húsok mellé kínáljuk.
Jól lehűtve grillezett húsok mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése