TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 16., péntek

Túró és tészta avagy A színes színesebb

Az elmúlt időszakban ölég sokat húsoztam, táplálékügyileg, úgy hogy már tegnap kitaláltam, hogy ma összehordok minden zöldséget és  hajrá!
Röviden ennyi a történet mára, lehetne hosszabb....
...mondjuk, ha spagettivel készült volna 😄 ha-ha micsudi vicces vagyok má megent 😇















SZÍNES-ZÖLDSÉGES TÉSZTA, TÚRÓVAL
Hozzávalók:
25 dkg színes tészta (pl. orsó)
1 db saláta cukkini (20-25 dkg)
10 dkg sárgarépa (1 kisebb szál)
15 dkg zsenge zöldborsó
3 ger. fokhagyma
25 dkg túró
fehérbor vagy víz
kakukkfű
petrezselyem zöldje
vaj, olívaolaj
A tésztát kifőzzük.
Közben  borsót is megfőzzük.
A cukkinit és a sárgarépát apró kockákra daraboljuk, majd olívaolaj és vaj keverékén, kissé lepirítjuk, kakukkfűvel ízesítjük és kevéske víz vagy bor hozzáadásával megpároljuk.
(Több helyen találkozni azzal, hogy a tészta főző vizével engedjük fel a ragukat; ez egy jó dolog, DE! nagyon vigyázni kell a víz sósságával, mert a raguhoz rakva, forralva sósulhat, ezt vegyük figyelembe, és ilyen esetekben, a ragut csak szükség szerint a végén sózzuk!)
A megfőtt borsót a raguhoz borítjuk, és hozzá adjuk a fokhagymát is, szintén apróra vágva, és még egyet forralunk rajta.
A kifőtt tésztát a raguhoz keverjük, egy jó adag petrezselyem zölddel frissítjük és tálaláskor rámorzsoljuk a túrót.



Felirat hozzáadása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése