A felhasználását illetőleg láttam, hallottam, olvastam róla, sőt Quesadilla-t már ettem is egyszer, na jó kétszer, egyszer-kétszer 😉
Azt hogy eddig miért nem foglalkoztam vele, nem tudom megmondani, de most elérkezett a idő, és egyből quesqdilla-t készítettem és naná, hogy picit máshogy.
Üssetek-verjetek, ha megszentségtelenítettem!
(Ez csak vicc! mármint az üssetek-verjetek)
ZÖLDSÉGES-CSIRKÉS QUESADILLA
Hozzávalók:
1 cs. 4 db-os tortilla lap
40 dkg csirkemell
20 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa
10 dkg reszelt sajt (nálam ez most Gouda)
1 szál szárzeller
1 ek. liszt
1,5 dl víz
kakukkfű
chili pehely vagy por
só
A szószhoz
25-30 dkg paradicsom
2 ger. fokhagyma
1 cs. petrezselyem zöldje
1 ek. liszt
2 dl víz
chili pehely vagy por
őrölt fahéj
só
olívaolaj
A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A cukkinit hosszában négy "lapra" szeljük, aztán keresztben felcsíkozzuk.
A szárzellert szintén keskenyen feldaraboljuk.
A csirkemellet picike (2-3cm) vékony csíkokra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk, kakukkfűvel és chilivel ízesítjük, pár percig együtt pirítjuk, pároljuk, aztán leszórjuk 1 evőkanál liszttel, amivel szintén lepirítjuk, majd 1,5 dl vízzel felöntve, elkeverve, jó sűrűre kiforraljuk.
Közben a szószt is elkészítjük.
A paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.
3 kanálnyi olívaolajon 1 evőkanál liszttel sötétebb zsemleszínű rántást készítünk, erre dobjuk a paradicsomot és a fokhagymát, megsózzuk, chilivel és egy picike fahéjjal ízesítjük, felöntjük a 2 dl vízzel , simára kavarjuk és kb. 5 percig forraljuk, a végén egy jó adag aprított petrezselymet szórunk bele.
Mielőtt elkezdenénk a rétegezést, egy apró trükk, amit a tv-ben láttam (asszem).
Konkrétan a tortilla lapokat, már az elején rétegzés előtt négyfelé vágjuk 👍majd szépen rétegenként visszaillesztjük őket.
Egy tepsit közepét vékonyan megkenünk olívaolajjal, és ügyesen, lerakjuk az első lapot (4 cikk).
Cikkenként 1-1 evőkanál szósszal megkenjük, nem kell több, nem kell sok.
Aztán ismét egy réteg tortilla-cikk következik, erre jön a csirkés-zöldséges ragu, szépen eloszlatva. A ragut megszórjuk a reszelt sajt felével és ismét tortilla következik, kézzel finoman lenyomkodjuk "tömörítjük",
majd megint 1-1 kanálnyi szósszal kenjük meg és az utolsó cikkekkel zárjuk le.
A maradék szószt rákenjük a tetejére (itt már igazán kevésnek tűnhet a szósz, de nem kell sok, illetve, ha gondoljuk pár csepp!!! vízzel hígíthatjuk, de ne áztassuk.
A reszelt sajt maradék, másik felével koronázzuk.
Mielőtt elkezdenénk a rétegezést, egy apró trükk, amit a tv-ben láttam (asszem).
Konkrétan a tortilla lapokat, már az elején rétegzés előtt négyfelé vágjuk 👍majd szépen rétegenként visszaillesztjük őket.
Egy tepsit közepét vékonyan megkenünk olívaolajjal, és ügyesen, lerakjuk az első lapot (4 cikk).
Cikkenként 1-1 evőkanál szósszal megkenjük, nem kell több, nem kell sok.
Aztán ismét egy réteg tortilla-cikk következik, erre jön a csirkés-zöldséges ragu, szépen eloszlatva. A ragut megszórjuk a reszelt sajt felével és ismét tortilla következik, kézzel finoman lenyomkodjuk "tömörítjük",
majd megint 1-1 kanálnyi szósszal kenjük meg és az utolsó cikkekkel zárjuk le.
A maradék szószt rákenjük a tetejére (itt már igazán kevésnek tűnhet a szósz, de nem kell sok, illetve, ha gondoljuk pár csepp!!! vízzel hígíthatjuk, de ne áztassuk.
A reszelt sajt maradék, másik felével koronázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése