TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. április 29., csütörtök

Póré és joghurt avagy Megent csak egyszerűen

... azaz pont pont pont
Nem kell túlragozni, egyszerűen, néhány hozzávalóval 😉












JOGHURTOS PÓRÉHAGYMALEVES
  TÁRKONNYAL ÉS CSIRKEHÚSSAL
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
1 db póréhagyma
2 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt (175g)
1 ek. liszt
őrölt kömény
tárkony
A póréhagymát hosszában félbe vágjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk!
-Erre azért van szükség, mert a rétegei közt mindig lapulnak föld/homokszemek, akkor is, ha ez szemmel látható, tartsuk folyóvíz alá és....



 






A csirkemellet kis kockákra/csíkokra vágjuk, majd egy kevéske zsiradékon finoman lepirítjuk, aztán hozzáadjuk az időközben szintén felkockázott póréhagymát.
Amikor a hagyma már egy kicsit összeeset, megsózzuk, tárkonnyal, egy pici köménnyel, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük és vízzel felöntve kellemes puhára főzzük.
Befejező műveletként lisztből és a joghurtból habarást készítünk és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk és kis lángon összeforraljuk.






😮 ezt most találtam:
Kheopsz (Hufu) fáraó katonáit,
a harci sikerek elérése után,
gyakran jutalmazták póréhagymával. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése