TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 1., csütörtök

Áfonya és joghurt avagy 1 nap, 2 pohárdesszert

Az ígéret szép szó!
Itt a mai második 😉




















JOGHURTOS POHÁRDESSZERT,
  KÓKUSZOS-KEKSSZEL, ÉS ÁFONYÁVAL
Hozzávalók:
1 nagy pohár gyümölcs darabos joghurt (450g)
2 db natúr tömlős sajt (1/100g)
2 ek. darált keksz
20 db omlós kókuszos keksz 
áfonya lekvár
áfonya
Jelen esetben erdei gyümölcsös joghurtot, kókuszos kekszet és áfonyát használtam, de természetesen más ízesítéssel és idény jellegű gyümölccsel is elkészíthető. 
A joghurtot összekeverjük a sajttal és a darált keksszel. Pár órát hűtőben pihentetjük.
Az áfonya lekvárt egy kicsike vízzel, szirup sűrűségűre hígítjuk.
A poharak aljába beletörünk 3-3 db kekszet meglocsoljuk 1 kanál "sziruppal" és rámerünk a joghurtos masszából; ezután 2 db kekszet törünk bele, ismét meglocsoljuk a sziruppal, rászórunk néhány szem áfonyát, aztán a maradék joghurtos masszával zárjuk a rétegeket.
Friss gyümölccsel, és boltban vásárolható frappáns kiegészítőkkel díszítjük, de tejszínhabbakól is koronázhatjuk.
Ez, igazából egy frissen összerakott desszert; a krém pihen a hűtőben, és tálalás előtt nem sokkal lazán összeszórjuk, hogy a keksz megőrizze fincsi ropogós állagát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése