Itt a mai második 😉
JOGHURTOS POHÁRDESSZERT,
KÓKUSZOS-KEKSSZEL, ÉS ÁFONYÁVAL
Hozzávalók:
1 nagy pohár gyümölcs darabos joghurt (450g)
2 db natúr tömlős sajt (1/100g)
2 ek. darált keksz
20 db omlós kókuszos keksz
áfonya lekvár
áfonya
Jelen esetben erdei gyümölcsös joghurtot, kókuszos kekszet és áfonyát használtam, de természetesen más ízesítéssel és idény jellegű gyümölccsel is elkészíthető.
A joghurtot összekeverjük a sajttal és a darált keksszel. Pár órát hűtőben pihentetjük.
Az áfonya lekvárt egy kicsike vízzel, szirup sűrűségűre hígítjuk.
A poharak aljába beletörünk 3-3 db kekszet meglocsoljuk 1 kanál "sziruppal" és rámerünk a joghurtos masszából; ezután 2 db kekszet törünk bele, ismét meglocsoljuk a sziruppal, rászórunk néhány szem áfonyát, aztán a maradék joghurtos masszával zárjuk a rétegeket.
Friss gyümölccsel, és boltban vásárolható frappáns kiegészítőkkel díszítjük, de tejszínhabbakól is koronázhatjuk.
Ez, igazából egy frissen összerakott desszert; a krém pihen a hűtőben, és tálalás előtt nem sokkal lazán összeszórjuk, hogy a keksz megőrizze fincsi ropogós állagát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése