TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 7., szerda

Padlizsán és krumpli avagy Mert volt még egy...

Ahogy tegnap gondoltam, ma is padlizsános étek került az asztalra.
Az elhatározás nen volt nehéz, mert volt még egy padlizsánom a tegnapi akciósból.
Tegnap rizs volt, akkor ma krumpli.
Tegnap hús nélkül, ma hússal.
Tegnap tegnap volt, ma meg ma van.
Majdnem ugyanaz, vagy mégsem?















PADLIZSÁNOS RAKOTTAS, PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
50 dkg darált pulyacomb
80 dkg burgonya
1 db padlizsán
20 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 p. tejföl ( 175 g - de lehet 2 is, ha úgy szeretjük)
rozmaring
kömény
bors, só
olívaolaj
(fűszerpaprika)
A sárgarépát, a padlizsánt és a paprikát felkockázzuk.
A burgonyát héjában megfőzzük; megpucoljuk, karikákra vágjuk.
A hagymát felaprítjuk és a répával együtt kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a paprikát és 20-25 percig pároljuk rajt a darált húst, egy picike víz hozzáadásával, amit a végén minimálisra elfőzünk; sóval, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük.
A padlizsán kockákat külön megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumplikarikákat, ráborítjuk, a megpárolódott darált húst, majd a megpirított padlizsánt, finoman lenyomkodhatjuk, "tömöríthetjük". 
A tejfölt 3-4 kanálnyi olívaolajjal kikeverjük, picit sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint  egy kicsi fűszerpaprikát is adhatunk hozzá, aztán a rakottasunk tetejére locsoljuk, és ügyesen eloszlatjuk, elkenjük rajt. 
180 fokos sütőben szépen összesütjük, megpirítjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése