TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 1., kedd

Vega bogrács; akár

De jó lenne egy fas finom gulyás!
Így kezdődött ez a pompás kis étel. 
„Elszaladtam” a húsért, aztán rám kacsintott a csodaszép, friss, ízletes, fűszeres (ki minek nevezi), sötét, barna sampinyon; nem bírtam ott hagyni.
Most akkor ugrunk egy nagyot és...














GOMBAGULYÁS
Hozzávalók:
50 dkg sampinyon
50 dkg burgonya
15 dkg sárgarépa
2 db paprika
2 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1-2 db babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
lúdgégetészta vagy csipetke
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a szintén kockákra vágott paprikát és paradicsomot illetve a zúzott fokhagymát, sózzuk, meghintjük őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, elkavarjuk, aztán felöntjük annyi vízzel hogy ellepje és legalább fél óráig rotyogtatjuk. Közben bele-bele kavarunk, az elpárolgó, elfővő vízmennyiséget pótoljuk és jó sűrűre főzzük.
A gomt nagyobb darabokra vágjuk, beleszórjuk a sűrű alapba, és „gombapörköltet” főzünk, babérlevéllel ízesítjük10 percig rotyogtatva főzzük, majd közé dobjuk, a felkarikázott sárgarépát, aztán egy forrás után a kockára vágott burgonyát, felöntjük vízzel és készre főzzük, utóízesítjük.
Klasszikus módon csipetkével szaporítjuk, vagy mint én, gyalázatosan, lustán😇lúdgége tésztával. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése